x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şansa lui Chivu

Şansa lui Chivu

de Delia Gomoescu    |    21 Mai 2010   •   00:00
Şansa lui Chivu

Cristi Chivu poate deveni sâmbătă seară al doilea român câştigător al Ligii Campionilor, după 1992, când competiţia şi-a modificat denumirea şi formatul. La 16 ani după ce Florin Răducioiu cucerea marele trofeu cu AC Milan, fundaşul lui Inter are acum şansa de a intra în istorie.



Performanţa lui Chivu ar fi cu atât mai preţioasă cu cât românul a contribuit din plin la succesele echipei sale în acest sezon. Spre deosebire de fostul dinamovist care în 1994 a prins puţine meciuri pentru Milan, iar la finala cu Barcelona nu a fost nici măcar rezervă. În schimb, pentru marea confruntare de pe "Santiago Bernabeu", Jose Mourinho i-a pregătit lui Chivu un post de titular.

La ultimul antrenament înaintea plecării spre Madrid, românul a fost folosit fundaş stânga şi are toate şansele de a intra în primul unsprezece contra lui Bayern. Pentru finală, italienii nu-l au la dispoziţie pe Thiago Motta, iar nemţii trebuie să se descurce fără marele absent Franck Ribery, amândoi aflaţi în stare de suspendare.
Dincolo de duelul din teren, războiul va fi cel puţin la fel de intens pe margine.

"Elevul" Mourinho, traducător şi asistent al lui Van Gaal la Barcelona în urmă cu mai bine de un deceniu, este hotărât să-şi învingă maestrul. Ambii tehnicieni au deja în palmares câte un titlu european: Mou în 2004, cu FC Porto, iar olandezul în 1995 cu Ajax. Atât Inter, cât şi Bayern pot realiza tripla în acest sezon dacă vor pune mâna pe marele trofeu. În ceea ce priveşte palmaresul, "nerazzurii" au în vitrină două Cupe ale Campionilor, în 1964 şi 1965, în timp ce bavarezii au patru: 1974, 1975, 1976 şi 2001.

×
Subiecte în articol: sport finala Liga campionilor