x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Săptămâna decisivă pentru alb-albaştri

Săptămâna decisivă pentru alb-albaştri

de Mario Morcov    |    15 Dec 2009   •   00:00
Săptămâna decisivă pentru alb-albaştri
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

După ce s-a pus de acord cu Victor Piţurcă asupra condiţiilor de cola-borare, Adrian Mititelu trebuie să facă rost de bani până vineri.



Între timp, patronul oltenilor a anunţat că Şoavă, Vali Badea, Bădoi şi Dorel Stoica sunt liberi să plece.
Eşuând la finalul turului pe un lamentabil loc 14, ultimul înaintea celor care asigură biletele spre eşalonul secund, Craiova trece la reconstrucţie.

Negocierile purtate la finele săptămânii trecute de Adrian Mititelu cu Victor Piţurcă au avut deocamdată succes doar pe jumătate, în sensul că patronul Universităţii trebuie să scoată până la finalul acestei săptămâni banii pentru investiţiile cerute de fostul selecţioner. În caz contrar, Piţurcă va declina oferta de la Craiova, iar Mititelu se va orienta către un tehnician străin, ţintele sale fiind şcolile olandeză şi germană.

VERDE LA TRANSFERURI
Până la lămurirea situaţiei de pe bancă, Mititelu a adoptat câteva măsuri la nivelul lotului. "Începând din acest moment, nu ne vom baza pe jucătorii mai în vârstă şi care au contracte mari, dar nu au ajutat echipa aşa cum ne-am fi aşteptat. Florin Şoavă, Vali Bădoi şi Valentin Badea pot pleca de la Craiova fără nici o pretenţie materială. De asemenea, ca un semn de respect pentru tot ce a făcut la Universitatea în ultimii ani şi totodată ca un cadou de Crăciun, Dorel Stoica se poate transfera fără nici o oprelişte, dacă îşi găseşte o echipă în străinătate", a declarat finanţatorul.

În prezent, Şoavă este plătit cu 280.000 de dolari anual, urmând ca salariul său să crească de la un sezon la altul.
Un alt fotbalist aflat în colimatorul patronului din cauza contractului mare este leonezul Julius Wobay, care de asemenea poate pleca, dar numai în schimbul a 800.000 de dolari. Tot Mititelu a dezvăluit şi strategia pentru retur: "Trică va rămâne la Craiova, Andrei Prepeliţă este noul căpitan, iar echipa va fi făcută în jurul lor. De Florin Costea ne despărţim doar dacă primeşte o ofertă tare din Occident. Un eventual transfer pe bani buni ne-ar ajuta".

×
Subiecte în articol: sport