x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal - Au rupt Italia in doua

Scandal - Au rupt Italia in doua

de Delia Gomoescu    |    19 Iul 2006   •   00:00
Scandal - Au rupt Italia in doua

In semn de protest fata de decizia tribunalului disciplinar, fanii Fiorentinei au ocupat gara Campo di Marte din Florenta, blocand circulatia a peste 40 de trenuri care faceau legatura intre nordul si sudul Peninsulei.

Sentintele anuntate de tribunalul disciplinar la sfarsitul saptamanii trecute nu multumesc pe nimeni. Cele patru cluburi implicate le considera prea mari, iar procurorul Stefano Palazzi, prea mici. In cazul fanilor Fiorentinei, decizia judecatorilor a determinat chiar manifestari violente.

PROTESTE. Circa 700 de suporteri ai echipei lui Lobont si Mutu au ocupat luni seara gara Campo di Marte. Fanii si-au pus in gand sa blocheze circulatia intre nordul si sudul Italiei, suparati ca formatia viola a fost retrogradata in Serie B. Astfel, peste 40 de trenuri au ramas pe loc la nord si sud de Florenta, intr-un interval de doua ore. "Pe la Florenta nu se trece", au strigat suporterii furiosi. Nici macar rugamintile oficialilor clubului nu i-a determinat sa renunte la protest. In cele din urma, circulatia a fost reluata dupa aproape cinci ore, la interventia fortelor de ordine. In acest timp, Caile Ferate Italiene au fost obligate sa devieze traficul pe ruta Livorno - Pisa.

MARS. Alti 4.000 de fani adunati la Stadionul Artemio Franchi au participat la un mars de protest finalizat la Coverciano. Nici primarul Florentei, Leonardo Domenici, nu este de acord cu verdictul tribunalului disciplinar. "Aceasta sentinta afecteaza direct interesele comunitatii locale, atat din punct de vedere economic, cat si social." Fiorentina a facut recurs la sentinta tribunalului disciplinar.

RAZBOI
Fostul director general al lui Juventus, Luciano Moggi, si patronul lui Inter, Massimo Moratti, sunt la cutite. "Lasati-ma sa inteleg. Pasaportul fals al lui Recoba pentru care Inter a fost acuzata, ce e? Care e singurul club din Serie A care are interese la unul din B? Nu e Inter cu Spezia? Ce diferenta e intre faptul ca Moggi a luat cina cu Bergamo, cand titlul era deja jucat si Facchetti a facut la fel cand Inter nu avea inca locul asigurat in Liga?", a declarat Moggi pentru La Repubblica. "Sunt cuvintele unui disperat", a spus Moratti.

PRO INTER
UEFA considera ca Inter ar trebui desemnata campioana. Chiar daca nu "pe fata", pentru ca oficial aceasta este o "chestiune nationala". Forul european este insa de acord sa formeze o comisie mixta cu Lega Calcio si FIGC pentru a analiza problema. Din cauza situatiei neclare, startul primelor doua divizii italiene, programat la 27 august, ar putea fi amanat cu cateva saptamani.
×
Subiecte în articol: sport