x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal - Juventus in B, Milan in A

Scandal - Juventus in B, Milan in A

de Delia Gomoescu    |    15 Iul 2006   •   00:00
Scandal - Juventus in B, Milan in A

Torinezii au scapat de Serie C, dar au fost retrogradati in B cu o penalizare de 30 de puncte. Tot in liga a doua au picat Fiorentina si Lazio. Doar Milan a ramas in A, insa a pierdut dreptul de participare in cupele europene.

Presedintele Tribunalului disciplinar al Federatiei Italiene de Fotbal, Cesare Ruperto, a anuntat ieri, la ora 22:00, ora Romaniei, verdictele in cazul scandalului de coruptie din fotbalul italian. Juventus, Lazio si Fiorentina au ajuns in Serie B, iar Milan a ramas in A, cu 15 puncte penalizare si fara dreptul de a participa in cupele europene. Sentintele fusesera deja anticipate de cotidianul Gazzetta dello Sport.

PEDEPSE. Judecatorii au considerat ca toate cele patru echipe implicate sunt vinovate, insa cu grade diferite de gravitate. Pe primul loc in clasamentul culpabilitatii se afla, evident, Juventus. Desi au scapat de Serie C, torinezii au fost retrogradati in B cu o penalizare usturatoare, de 30 de puncte. Tot din divizia secunda vor juca Lazio si Fiorentina, insa in cazul lor punctele de penalizare au fost mai putine: 7 pentru romani si 12 pentru noua echipa a lui Adrian Mutu. Singura echipa care a scapat de retrogradare este Milan. "Rossonerii" raman in Serie A, dar cu un minus de 44 de puncte in sezonul 2005-2006, care le taie dreptul de participare in Liga Campionilor si Cupa UEFA.

INTENTIE. Juventus va pierde ultimele doua titluri de campioana, din 2005 si 2006, iar judecatorii sunt de parere ca acestea nu trebuie acordate unei alte echipe. Dupa anuntarea primelor verdicte, cele patru cluburi pot face recurs la Curtea Federala. Totul ar trebui sa se termine pana la 24 iulie, in timp util ca Federatia Italiana de Fotbal sa inscrie echipele in editia viitoare a cupelor europene. Daca data limita va fi depasita, exista deja un acord intre FIGC si UEFA de a tine cont de sentintele initiale.

×
Subiecte în articol: sport