x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schioarea Maria Constantin și-a încheiat în lacrimi aventura la Beijing 2022

Schioarea Maria Constantin și-a încheiat în lacrimi aventura la Beijing 2022

09 Feb 2022   •   10:20
Schioarea Maria Constantin și-a încheiat în lacrimi aventura la Beijing 2022

Schioarea Maria Constantin și-a încheiat miercuri dimineața evoluția la Jocurile Olimpce de iarnă. Eleva antrenorului Andrei Szilagyi a luat startul în proba de slalom, pe care însă nu a reușit să o încheie.

Ea a izbucnit în lacrimi, după ce în prima manșă a probei feminine de slalom a încălecat o poartă și a fost descalificată.

Maria Cosntantin a plecat a 79-a de la start și la primul intermediar diferența de timp față de lider era sub două secunde. Din păcate însă, imediat după, ea nu a reușit să treacă în partea de sus a traseului de o poartă și a fost nevoită să iasă din concurs.

La sosire Maria a fost așteptată de antrenorul Alexandru Barbu, de colegul ei, schiorul Alexandru Ștefănescu, de Raluca Strămăturaru și de medicul Dan Tănase, care au încercat să o încurajeze, relatează COSR pe pagina de facebook.

Schioarea noastră poate fi consolată doar de faptul că alături de ea au mai abandonat pe traseu în primul tur alte 30 de concurente, printre ele și una din favorite, americana Mikaela Shiffrin, campioana olimpică a probei la Sochi, în 2014, dar și medaliată cu aur la PyeongChang, în 2018, în proba de slalom uriaș. Dealtfel, Shiffrin a abandonat și la slalom uriaș, la Beijing.

Mai mult, în manșa a doua la slalom, au ieșit de pe traseu și medaliatele de la slalom uriaș din aceste sezon, suedeza Sara Hektor și italiana Federica Brignone.

Pentru Maria Constantin participarea olimpică de la Beijing 2022 se încheie cu locul 45 de la slalom uriaș.

Cursa de slalom de miercuri a fost în cele din urmă câștigată de slovaka Petra Vlhova, care a reușit o coborâre excepțională în manșa secundă, după ce în prima terminase doar pe locul 8.

Medalia de argint i-a revenit austriacei Katharina Liensberger, iar bronzul elvețiencei Wendy Holdener.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice