x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Semenya, look nou

Semenya, look nou

de Delia Gomoescu    |    10 Sep 2009   •   00:00

Campioana mondială la 800 de metri, sud-africana Caster Semenya (foto), a încercat să arate lumii că nu exită nici un dubiu asupra identităţii sale sexuale.



Atleta a afişat un nou look, pozând pentru revista You din Africa de Sud în rochie neagră şi purtând pantofi cu toc şi bijuterii. "Îmi place să mă îmbrac elegant, dar nu prea am ocazia să fac asta", a spus sportiva. Ea a adăugat că priveşte toată această problemă ca pe o glumă şi că este mândră de felul cum arată: "Dumnezeu m-a făcut aşa şi eu mă accept aşa cum sunt". Semenya îşi va păstra medalia de aur cucerită la Berlin indiferent de rezultatele testelor la care a fost supusă.

Purtătorul de cuvânt al IAAF, Nick Davies, a declarat că din punct de vedere legal ar fi foarte dificil ca sportivei să i se retragă titlul mondial, chiar dacă se stabileşte că este hermafrodită. După CM, presa engleză a scris că analizele efectuate înainte de Mondiale, arată că atleta are un nivel al testosteronului de trei ori mai mare decât este normal în cazul unei femei. Rezultatele finale ale testelor vor fi anunţate peste două săptămâni.

×
Subiecte în articol: sport