x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serbia-România: Doar forma de moment

Serbia-România: Doar forma de moment

de Mihai Igirosanu    |    08 Oct 2009   •   00:00
Serbia-România: Doar forma de moment
Sursa foto: Liviu Sova/AGERPRES

Noua strategie a selecţionerului Răzvan Lucescu a fost şi va fi dezvăluită şi în cazul "dublei" cu Serbia şi Insulele Feroe. Fără a pune accent pe mult trâmbiţata reconstrucţie, Lucescu jr. foloseşte doar jucătorii care se remarcă în perioada respectivă.



Bogdan Mara, Mihai Roman, Iulian Apostol, Tiberiu Ghioane, Ionel Dănciulescu, împotriva Lituaniei. Vasile Maftei şi Romeo Surdu, contra Franţei, la Paris. Adrian Cristea şI Gigel Bucur, în Ghencea, cu Austria. Acestea sunt marile noutăţi implementate de Răzvan Lucescu în primul "11" la cele trei meciuri oficiale susţinute de echipa naţională sub mandatul său. Ei sunt jucătorii care, în acele perioade, au demonstrat o formă debordantă la echipele de club, ţinând capul de afiş al ziarelor după diferite jocuri.

DACIAN VARGA, LA RĂND
Pentru confruntarea de sâmbătă seară, de pe Maracana belgrădeană, selecţionerul va propune un nou nume, mijlocaşul Unirii Urziceni, Dacian Varga. Eroul remizei din Liga Campionilor, cu VfB Stuttgart va fi titularizat în faţa Serbiei, alături de alţi doi coechipieri, Vasile Maftei şi Iulian Apostol. Altfel, vedeta "tricolorilor", Adrian Mutu, e optimist înaintea meciului de sâmbătă: "Ştiu că pe stadionul «Maracana» ne aşteaptă un calvar, mai ales că sârbii au oportunitatea de a se califica direct la CM. Dar suntem gata să ne luptăm! Vrem să ne răzbunăm pentru meciul de la Constanţa. Ştim că nu mai avem şanse de calificare, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte. Trebuie să ne gândim şi la următoarea campanie, la Campionatul European şi o înfrângere cu Serbia ne-ar putea retrograda în grupa a treia valorică". Conform cotidianului belgrădean Sport, sâmbătă seară se vor înfrunta două naţionale care valorează 106,2 milioane de euro - Serbia, respectiv 72 de milioane de euro - Romania, luându-se în calcul valoarea jucătorilor. Press Magazin a oferit alte sume: 168 de milioane de euro sârbii, 104 milioane de euro românii. Gazdele anticipează că la meciul de sâmbătă vor asista circa 70.000 de spectatori.

Încredere totală în Radomir Antici
Preşedintele Federaţiei din Serbia, Tomislav Karadzici, a declarat că selecţionerul Radomir Antici va rămâne în funcţie chiar dacă va rata calificarea la CM 2010. "Chiar dacă s-ar întâmpla o catastrofă şi nu ne-am califica la turneul final de anul viitor, tot îi vom oferi lui Antici o prelungire a contractului până în 2012", a declarat Karadzic. "Nu doar că a reuşit să ne aducă la un singur pas de Cupa Mondială, dar a îmbunătăţit substanţial atmosfera din cadrul selecţionatei. Datorită lui, în ţara noastră a renăscut cultul echipei naţionale", a mai adăugat oficialul forului de la Belgrad. Atacantul Nikola Zigici a dezvăluit starea de spirit a sârbilor: "Pentru acest meci nici nu mă interesează dacă mă doare ceva. Cine se gândeşte la asta? Trebuie să avem sânge rece, mintea limpede şi victoria va fi a noastră".

×
Subiecte în articol: sport