x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serie A - Juventus, abandonata

Serie A - Juventus, abandonata

de Vicentiu Neagoe    |    17 Iul 2006   •   00:00

Noul antrenor al lui Juve, Didier Deschamps, a spus ca echipa sa are o misiune imposibila, propunandu-si revenirea in Serie A in cursul campionatului viitor, in pofida handicapului celor 30 de puncte cu care a fost penalizata.

DESCUMPANIT. De abia instalat la Juventus, Didier Deschamps pare sa aiba o misiune imposibila in urmatorul sezon
Noul antrenor al lui Juve, Didier Deschamps, a spus ca echipa sa are o misiune imposibila, propunandu-si revenirea in Serie A in cursul campionatului viitor, in pofida handicapului celor 30 de puncte cu care a fost penalizata.

Una dintre cele mai galonate echipe ale lumii, Juventus Torino, a intrat intr-o criza fara precedent. Decizia justitiei italiene de a o retrograda in Serie B si de a o penaliza cu 30 de puncte a involburat apele in randul jucatorilor.

EXOD. Nu mai putin de noua fotbalisti vor sa plece, nefiind de acord sa joace intr-o divizie inferioara. Incepand cu Gianluigi Buffon si continuand cu Lilian Thuram, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Mauro Camoranesi, Emerson, Patrick Vieira, Zlatan Ibrahimovici, David Trezeguet, toti sunt curtati de mari cluburi cum ar fi Real Madrid, Milan, Barcelona sau Inter Milano. Doar Alessandro del Piero si Pavel Nedved au spus ca vor sa continue cu Juve. Noul antrenor al bianco-nerilor, dupa plecarea lui Fabio Capello la Real Madrid, Didier Deschamps, pare descumpanit. "Este dificil sa revenim in Serie A. Cu 30 de puncte penalizare este practic imposibil, insa avem datoria de a incerca, pentru ca Juventus reprezinta un motiv de mandrie pentru noi toti", a declarat Deschamps. Acesta a spus ca va discuta cu fiecare jucator in parte pentru a incerca sa-i convinga sa nu plece. "Cei care ne detestau o vor face mai mult, iar cei care ne iubeau ne vor iubi mai mult. Voi discuta cu jucatorii, pentru ca in mod sigur vor exista provocari. Noi le stim si trebuie sa fim pregatiti pentru ele", a conchis tehnicianul francez, care a mai spus ca singurul care va pierde va fi fotbalul. Alaturi de Juventus, alte doua mari echipe din Italia au fost retrogradate in Serie B: Lazio Roma si echipa romanilor Lobont si Mutu, Fiorentina. Milan a ramas in Serie A, dar a fost penalizata cu 44 de puncte pentru sezonul trecut, plus 15 puncte pentru sezonul viitor.

UNII RAD, ALTII PLANG
Daca Fiorentina lui Lobont si Mutu a luat drumul Seriei B, Roma lui Chivu va evolua direct in primele 16 echipe ale Ligii Campionilor. Si Palermo, echipa lui Paul Codrea, va evolua in al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor. Faptul ca justitia italiana a spus ca ultimele titluri nu vor mai fi acordate i-a facut pe cei de la Inter, echipa clasata pe locul 3, dupa Juve si Milan, sa rabufneasca. "Ar fi normal, ca in orice competitie sportiva in care invingatorul e descalificat, ca titlul decis acum doua luni sa fie al Interului. Doar ne-am clasat dupa Juve si Milan, penalizate pentru neregulile comise", a declarat antrenorul interist, Roberto Mancini. Si presedintele Moratti a fost destul de acid. "Daca au gresit, sa plateasca. Inter nu a fost implicata deloc in asemenea jocuri murdare", a mentionat bosul interist.

×
Subiecte în articol: sport serie