x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şerif Tiraspol – Steaua 1-1: Şansa "finalei" ratate

Şerif Tiraspol – Steaua 1-1: Şansa "finalei" ratate

de Mihai Igirosanu    |    03 Dec 2009   •   00:00
Şerif Tiraspol – Steaua 1-1: Şansa "finalei" ratate
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Remiza de la Tiraspol a spulberat şi matematic şansele de calificare ale Stelei în primăvara europeană. "Roş-albaştrii" nu au putut profita aseară de rezultatul de la Enschede, acolo unde Fenerbahce a învins pe Twente cu 1-0.



Steaua a ratat, astfel, şansa de a-şi disputa calificarea în 16-imilor Europa League în ultima etapă, la Bucureşti, contra olandezilor de la Twente. La Tiraspol, antrenorul Mihai Stoichiţă a surprins omiţându-l din primul "11" pe cel mai eficient om de gol, grecul Pantelis Kapetanos. Deşi fusese anunţat ca rezervă, Cristian Tănase a fost aruncat în tridentul ofensiv cu care Stoichiţă a început la Tiraspol, dar evoluţia sa a fost una ştearsă, la fel ca şi cea a lui Surdu.

În aceste condiţii, Steaua a început cu: Zapata - E. Baciu, Ghionea, I. Rada - Nicoliţă, Bicfalvi, Toja, Szekely ('19 P. Marin) - Surdu, B. Stancu ('54 Kapetanos), Cr. Tănase ('65 A. Ionescu).

"SHOW-UL" PORTARILOR
Dacă prima repriză a fost una extrem de anostă, partea secundă a fost mult mai animată, dar realizările au venit în urma a două gafe ale portarilor Zapata şi Namaşco. În minutul '83 Zapata scapă copilăreşte pe sub el un şut anemic, cu şpiţul, al senegalezului Diedhiou, pentru ca patru minute mai târziu Toja să catapulteze mingea în poarta gazdelor, părăsită total neinspirat de Namaşco.

După meci, patronul Gigi Becali l-a atacat dur pe internaţionalul Cristian Tănase, dar şi pe antrenorul Stoichiţă: "Noi am avut ghinion, mingea n-a vrut să intre în poartă. A mai jucat Stoichiţă 4-3-3 şi nu s-a legat. Nu mi se pare inspirat. Tănase n-a fost prea strălucit. Dacă stai cu o femeie periculoasă în casă n-ai prea multă vlagă. Dacă rămâi cu bomba sexy, sexy rămâi", a spus Becali.

×
Subiecte în articol: sport