x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Short a trecut în frunte

Short a trecut în frunte

de Vlad Ionescu    |    28 Mai 2008   •   00:00

În runda a treia a turneului de la Bazna, britanicul Nigel Short l-a învins după 26 de mutări pe suedezul Ulf Andersson şi a trecut pe primul loc al clasamentului, la egalitate cu ungurul Lajos Portisch, ambii avînd cîte 2 puncte.

ŞAH


În runda a treia a turneului de la Bazna, britanicul Nigel Short l-a învins după 26 de mutări pe suedezul Ulf Andersson şi a trecut pe primul loc al clasamentului, la egalitate cu ungurul Lajos Portisch, ambii avînd cîte 2 puncte. La rîndul său, Portisch nu s-a complicat prea mult în faţa lui Mihai Şubă, cei doi convenind asupra remizei după doar 17 mutări.

CONTESTATAR. La 43 de ani, Short este jucătorul cu cel mai bun coeficient ELO (2660) dintre  participanţii la acest turneu. “Am venit să cîştig, pentru că sînt cel mai bine cotat. România este a 85-a ţară pe care o vizitez. Este cea mai importantă ţară europeană din punct de vedere al şahului în care nu am mai fost”, a spus britanicul, fan declarat al lui Dieter Nisipeanu. Cînd nu joacă, el antrenează naţionala Iranului, cu care a cîştigat medalia de bronz la Jocurile Asiei. Short este şi un contestatar al actualei conduceri a Federaţiei Internaţionale. “Există un climat de corupţie. S-au produs abuzuri decenii întregi, s-au cumpărat titluri. Dacă vrei un titlu de Mare Maestru îl poţi obţine pentru cîteva mii de euro”, crede britanicul.

×
Subiecte în articol: sport