x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Sînt nişte tîlhari!"

"Sînt nişte tîlhari!"

de Ionut Paduraru    |    06 Sep 2008   •   00:00
"Sînt nişte tîlhari!"

FC TIMIŞOARA ● Iancu lansează acuzaţii dure la adresa lui Sandu şi Kassai
Marian Iancu îl învinuieşte pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, că a emis un act fals pe baza căruia echipa sa a fost depunctată de TAS şi spune că i-a dat bani lui Mircea Sandu cînd a intrat în fotbal.



FC TIMIŞOARA ● Iancu lansează acuzaţii dure la adresa lui Sandu şi Kassai
Marian Iancu îl învinuieşte pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, că a emis un act fals pe baza căruia echipa sa a fost depunctată de TAS şi spune că i-a dat bani lui Mircea Sandu cînd a intrat în fotbal.

La o zi după ce depunctarea bănăţenilor a devenit oficială, patronul Marian Iancu şi-a continuat acuzaţiile la adresa conducătorilor FRF, principalul vizat fiind secretarul general Adalbert Kassai. "Prin hotărîrea judecătorească din 2004, ASFC a primit palmaresul, iar documentul fals e emis în 26 iunie 2006. Şi astăzi, palmaresul e la domnul Boiţ, iar el e asociat cu noi. Noi veneam cu dreptul de a participa în Liga I, iar el cu drepturile patrimoniale. Aceasta e situaţia de fapt de doi ani de zile şi ei nu fac nimic. Asta dovedeşte că ei sînt nişte tîlhari asociaţi împotriva mea. Aveau documentele noastre şi nu le-au arătat. Kassai e un escroc, dacă o să citiţi tot documentul o să vedeţi că a citit peste rînduri. Decizia TAS a fost dată numai pe baza acestui document fals emis de FRF şi semnat de Kassai. I-am notificat prin executor judecătoresc pe cei de la FRF să facă ceva, dar de doi ani ei nu fac nimic. E un grup infracţional la FRF. Eu am ieşit din fotbal şi mă voi judeca cu ei. Dacă rămîneam în fotbal, nu aveam voie să depun plîngere împotriva lor", a spus Iancu la GSP TV.

PROTECŢIE.
Finanţatorul echipei timişorene l-a mai acuzat pe şeful FRF, Mircea Sandu, că i-a plătit taxă de protecţie în primele luni după intrarea în fotbal. "I-am dat bani lui Mircea Sandu, pentru că îmi spunea că este nevoie să mă asigure că voi fi arbitrat corect, că voi avea parte de dreptate pe la comisii. Ceea ce spun eu sînt lucruri adevărate şi l-am invitat pe Mircea Sandu la detectorul de minciuni, iar dacă eu mint voi răspunde. Am dat foarte mulţi bani. Mai multe sute de mii. Eu eram la început, iar Mircea Sandu spunea pe o terasă la Mamaia că aceia care intră în fotbal trebuie să fie protejaţi. Eu i-am spus că nu am nevoie de nimic. Vreau să fiu arbitrat corect, vreau să am parte de dreptate. Mai tîrziu, m-am gîndit că mai bine investesc numai la echipă. Din acel moment nu i-am mai dat nimic, iar FRF i-a dat acel act lui Zambon", a adăugat Marian Iancu. În replică, şeful FRF a spus doar: "Probaţi, domnule Iancu!".

MITĂ
"Am dat foarte mulţi bani, mai multe sute de mii. Eram la început, iar Mircea Sandu spunea că aceia care intră în fotbal trebuie să fie protejaţi. I-am spus că nu am nevoie de nimic. Vreau să fiu arbitrat corect, să am parte de dreptate. Kassai nu a luat bani de la mine. Probabil a luat de la Zambon, pentru că el i-a dat acel document"
Marian Iancu, patron FC Timişoara

Replică

Adalbert Kassai a organizat, ieri, o conferinţă de presă în care a răspuns la acuzaţiile lansate de Marian Iancu, dar a precizat că nu îl va da în judecată pe acesta: "V-am pus la dispoziţie un dosar, aştept să mi se arate care e falsul. Nu vreau să intru în contradictoriu cu Iancu şi Poli. Greşelile de atunci stau acolo, la Timişoara. Ei l-au adus pe Zambon şi suportă consecinţele. FRF nu a fost parte implicată şi a fost obligată să pună la dispoziţie întreaga documentaţie cerută de FIFA şi TAS".

Revenire

Deşi joi era convins să desfiinţeze echipa, patronul Marian Iancu s-a răzgîndit ieri. Iancu doreşte să revină la titulatura de Poli Timişoara şi la culorile alb-violet, chiar dacă acest lucru ar putea însemna retrogradarea echipei. "La începutul campionatului am făcut un compromis, schimbînd numele echipei în FC Timişoara, şi acum regret. Vom reveni la numele de Politehnica şi la culorile alb-violet, cu orice risc. Nu contează că vom fi excluşi din Cupa UEFA. Vom muri în picioare", a spus Iancu.

Suporterii şi jandarmii s-au întîlnit la Prefectură

După ce joi au avut loc mai multe confruntări între fanii ieşiţi în stradă să protesteze şi forţele de ordine, liderii suporterilor au fost invitaţi, ieri, la Prefectura Timiş. "Noi am vrut să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu considerăm că e drept ceea ce se întîmplă cu echipa. Protestul nostru nu a fost premeditat, a fost unul spontan, am fost paşnici. Am vrea să ştim dacă a fost legală intervenţia în forţă şi faptul că forţele de ordine au intervenit asupra noastră cu gaze lacrimogene. Erau femei şi copii acolo", a spus Cristi Brîncovanu, unul din liderii galeriei timişorene. "Am acţionat cînd trebuia şi aşa cum trebuia, conform legii. Am încercat să comunicăm cu suporterii, dar nu s-a putut", a replicat inspectorul-şef al Jandarmeriei Timişoara, Mihai Călinescu. Iniţiatorul întîlnirii, subprefectul Laviniu Bedrosian, le-a recomandat suporterilor să nu mai aibă astfel de iniţiative: "Sînt de acord cu suporterii şi cu nemulţumirile lor, îi susţin în dorinţa lor de a sprijini echipa, dar să nu se mai repete astfel de evenimente ce pot degenera".

×
Subiecte în articol: sport sandu iancu kassai