x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şoc cu Liverpool!

Şoc cu Liverpool!

de Marius Mihalcea    |    19 Dec 2009   •   00:00
Şoc cu Liverpool!
Sursa foto: Cristi Preda/Intact Image

Statutul de cap de serie nu i-a fost de mare ajutor Unirii Urziceni ieri la Nyon, sorţii hărăzindu-i campioanei României cel mai puternic adversar posibil dintre toţi cei cu care ar fi putut pica în "16-imile" celei de-a doua competiţii europene intercluburi.



Trecând peste faptul că Unirea Urziceni porneşte, de departe cu şansa a doua, dubla confruntare cu FC Liverpool are pentru Unirea Urziceni şi părţile sale bune, reţeta financiară fiind ca şi asigurată de numele adversarului. "Prima senzaţie pe care am avut-o în momentul în care am aflat adversarul a fost cea de şoc. Cred că oricine îşi doreşte să joace măcar un meci pe «Anfield».

Avem şanse foarte mici de calificare, dar ni le vom juca până la capăt, aşa cum am făcut-o în Liga Campionilor", a declarat căpitanul ialomiţenilor, George Galamaz. "Nu cred că am avut ghinion la tragerea la sorţi, pentru că la nivelul ăsta deja nu mai sunt echipe mici. Dacă vom elimina pe Liverpool, va fi un rezultat istoric pentru România!", a spus Iulian Apostol. "Aş fi preferat să picăm cu o echipă mai accesibilă, dar a ieşit cum a dorit Mister. Dan Petrescu chiar ne-a spus înainte de tragere că vrea să jucăm cu Liverpool", a afirmat Marius Bilaşco. "Vrem să reuşim un nou miracol! Pentru fotbaliştii noştri această tragere este ca un cadou de Crăciun", a spus directorul sportiv al Unirii, Narcis Răducan.

"UNIREA MERITĂ RESPECT"
Kenny Dalglish, cel care a reprezentat Liverpool la tragerea la sorţi, a declarat: "Va fi o dublă manşă grea. Ei au pauză până în martie, cred. Dacă îi ajută sau nu acest lucru vom vedea. Unirea a făcut opt puncte într-o grupă grea, aşa că trebuie să le acordăm respectul pe care îl merită".

PREZENTARE ADVERSAR: "Cormoranii" au un sezon modest
Liverpool a ajuns în Europa League terminând pe locul trei în grupa E a Ligii Campionilor, după Fiorentina şi Lyon şi înaintea lui Debrecen.  Adversarul Unirii Urziceni este unul dintre numele grele ale Europei fotbalistice. Numai pe plan intern, Liverpool are în palmares 18 titluri şi şapte Cupe ale Angliei, în vreme ce pe plan internaţional a cucerit de cinci ori Liga Campionilor, de trei ori Cupa UEFA, iar de alte trei ori a triumfat în finala Supercupei Europei. Ultimul mare succes al lui Liverpool s-a consemnat în 2005, când a câştigat Liga Campionilor, 6-5 la penalty-uri, după o finală memorabilă cu AC Milan, englezii revenind după 0-3 la pauză. "Cormoranii", care în 2007 au mai bifat o finală a Ligii Campionilor, pierdută însă, 1-2, în faţa aceluiaşi Milan, traversează în prezent o perioadă mai puţin fastă, ei nereuşind să depăşească faza grupelor în Liga Campionilor, în timp ce în campionat sunt după 17 etape abia pe locul şase, la 13 puncte în spatele liderului, Chelsea. Liverpool dispune de o serie de jucători de calibru precum Gerrard, Torres sau Benayoun sau Kuyt.

PROGRAMUL "16-IMILOR"
  1. Rubin Kazan - Hapoel Tel Aviv
  2. Athletic Bilbao - Anderlecht Bruxelles
  3. FC Copenhaga - Olympique Marseille
  4. Panathinaikos Atena - AS Roma
  5. Atletico Madrid - Galatasaray Istanbul
  6. Ajax Amsterdam - Juventus Torino
  7. FC Bruges - FC Valencia
  8. Fulham - Şahtior Doneţk
  9. FC Liverpool - UNIREA URZICENI
10. Hamburger SV - PSV Eindoven
11. Villarreal - VfL Wolfsburg
12. Standard Liege - Red Bull Salzburg
13. FC Twente Enschede - Werder Bremen
14. OSC Lille - Fenerbahce Istanbul
15. Everton - Sporting Lisabona
16. Hertha Berlin - Benfica Lisabona
Partidele tur vor avea loc la 18 februarie 2010, iar returul la 25 februarie


ŢINTAR: Se ştiu şi "optimile"
Tot ieri, în afara meciurilor din "16-imi", care au fost numerotate de la 1 la 16, s-a mai stabilit şi programul următoarei faze a competiţiei.

Astfel, dacă va trece de Liverpool, Unirea Urziceni va întâlni învingătoarea meciului  cu numărul 14, Lille - Fenerbahce. Celelalte partide din "optimi" sunt:
învingătoare meci 10 - învingătoare meci 2,
învingătoare meci 1 - învingătoare meci 11,
învingătoare meci 5 - învingătoare meci 15,
învingătoare meci 16 - învingătoare meci 3,
învingătoare meci 4 - învingătoare meci 12,
învingătoare meci 14 - învingătoare meci 9,
învingătoare meci 6 - învingătoare meci 8,
învingătoare meci 7 - învingătoare meci 13.

×
Subiecte în articol: sport