x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Soc si groaza la Cardiff / Chelsea - Arsenal 2-1 in finala Cupei Ligii

Soc si groaza la Cardiff / Chelsea - Arsenal 2-1 in finala Cupei Ligii

de Vlad Ionescu    |    27 Feb 2007   •   00:00
Soc si groaza la Cardiff / Chelsea  -  Arsenal 2-1 in finala Cupei Ligii

Bucuria victoriei trupei lui Mourinho, a patra din istoria competitiei, a fost umbrita de grava accidentare suferita de capitanul John Terry, care a ajuns la spital in stare de inconstienta.

Era minutul 57 al partidei de pe Millenium Stadium din Cardiff, cand cei 70.000 de spectatori au inlemnit pur si simplu. La o faza in careul "tunarilor", Terry, abia revenit in primul "unsprezece" dupa o accidentare la glezna, a incercat sa loveasca balonul cu capul, fiind izbit cu piciorul, in plina figura, de catre Abou Diaby.

PANICA. Intuind ca este vorba despre ceva grav, jucatorii au chemat cu gesturi disperate echipele de medici, care au imobilizat imediat gatul jucatorului, aflat in stare de inconstienta, si i-au pus pe fata masca de oxigen. Scena a fost atat de terifianta, incat BBC, care a asigurat transmisia partidei, nu a oferit decat o singura reluare a fazei accidentului, pentru a cruta inimile mai sensibile. Terry a fost transportat de urgenta la spital, fiind insotit de oficialii clubului, dar si de selectionerul Angliei, Steve McLaren. "Era vanat la fata, limba ii era inerta si ochii dati peste cap. Am crezut ca a suferit leziuni pe creier", a declarat unul dintre membrii echipei medicale a lui Chelsea. La spital, Terry si-a revenit surprinzator de repede, dar nu isi mai amintea nimic din ziua respectiva, in afara de meniul de la micul dejun. Fundasul a fost supus unui examen medical, dupa care i s-a permis sa paraseasca spitalul. Potrivit cotidianului The Sun, accidentul a avut loc la ora 16:11, iar la 17:58, dupa mai putin de doua ore, John Terry era inapoi la stadion, unde a sarbatorit victoria alaturi de colegii sai.

SPAIMA
"A fost inspaimantator. Fata lui era nemiscata, dar ochii ii licareau. In momentul in care l-am vazut ca a cazut, mi-am dat seama ca este ceva rau. Am fost hotarati sa castigam meciul pentru el"
Frank Lampard
jucator Chelsea

BATAIE GENERALA
In momentul accidentarii lui Terry, scorul era 1-1, dupa ce Arsenal inscrisese prima, prin Walcott (’12), Drogba aducand egalarea opt minute mai tarziu. In minutul 84, acelasi Drogba a stabilit rezultatul final, dintr-o flagranta pozitie de ofsaid. Meciul a fost prelungit nu mai putin de 11 minute. Pe final, jucatorii celor doua echipe s-au luat la bataie, fiind nevoie de interventia antrenorilor, Jose Mourinho si Arsene Wenger, pentru a calma spiritele. In urma acestui incindent, Obi Mikel (Chelsea), Kolo Toure si Adebayor (Arsenal) au vazut cartonasul rosu.

×
Subiecte în articol: sport