Eșalonul secund va avea, în cele din urmă, un final de sezon. Federația Română de Fotbal a ales și formula în care se va disputa acesta: un play-off cu primele 6 clasate pentru promovare, nu se retrogradează în Liga 3 și se mărește numărul echipelor la 23. Promovează în Liga 1 primele două clasate în acest minicampionat, iar cea de pe locul 3 va juca baraj cu o echipă din Liga 1.
FRF a luat o decizie care va stârni multe discuții. Varianta aleasă și votată de reprezentantele Ligii a 2-a, cu majoritate de voturi, dezavantajează clar liderul detașat, pe UTA, care avea în momentul întreruperii campionatului un avans de 11 puncte în fruntea clasamentului. Soluția ca în eșalonul secund să se joace doar un baraj de promovare între primele șase clasate cu înjumătățirea punctelor a stârnit revolta arădenilor. dar și bucuria celorlalte pretendente la promovare în Liga 1. În noua situație, UTA va avea emoții cu doar 5 puncte avans rămase.
„Vot democratic, dar nedrept”
Răzvan Burleanu a spus că s-a ales răul cel mai mic, în urma unui vot democratic. Îns, în situația dată, democrația are o hibă. Pretendentele la promovare au votat propunerea FRF pentru că le avantajează în mod direct în detrimentul arădenilor. Mai exact, din 18 voturi doar trei echipe au votat împotrivă: UTA pentru că e dezavantajată de înjumătățirea punctelor, Turris pentru că are un meci mai puțin disputat și intră în calcule cu 3 puncte mai puțin, și Metaloglobus pentru că, deși este la egalitate de puncte cu Rapid, pe locul 7, nu a fost inclusă în acest baraj de promovare.
6 echipe, 5 meciuri
Sistemul de desfășurare decis este și el ciudat. Nejucându-se tur-retur, rezultă un meci impar de meciuri. Astfel două echipe vor juca trei meciuri pe teren propriu, iar trei echipe vor juca doar două „acasă”. Chiar dacă acestea vor fi fără spectatori, există un avantaj jucând un meci în plus pe propriul stadion.
Nu este cinstit e acest principiu pentru că acum jucăm doar împotriva celor mai bune echipe, adevărate finale. Suntem prejudiciaţi în mod evident, nu cu un punct-două, ci cu şase... Această soluţie la care s-a ajuns este una discriminatorie.
Laszlo Balint, antrenor UTA Arad