x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Soluţiile lui Gică Hagi

Soluţiile lui Gică Hagi

de Florin Gongu    |    04 Iul 2007   •   00:00
Soluţiile lui Gică Hagi
Sursa foto: GABI BOHOLT/

Steaua işi continuă pregătirea in Austria, urmănd să dispute in această seară de la ora 19:30 cel de-al doilea amical al stagiului, in compania vicecampioanei Austriei, SV Ried.

Steaua - Pănă la sosirea noilor achiziţii se improvizează la greu

Steaua işi continuă pregătirea in Austria, urmănd să dispute in această seară de la ora 19:30 cel de-al doilea amical al stagiului, in compania vicecampioanei Austriei, SV Ried.

Jucătorii Stelei au avut parte de o vreme ciudată la ultimele antrenamente. Luni seara, Gică Hagi a condus şedinţa de pregătire pe o ploaie mocănească şi săcăitoare, dar care nu i-a incurcat cu nimic planurile tactice. In schimb, ieri la prănz, deasupra Kaprunului s-a revărsat un soare puternic, care i-a solicitat suplimentar pe fotbalişti.

COMPLET. Pentru prima oară, la antrenamentul de ieri au fost prezenţi toţi jucătorii, cu excepţia accidentaţilor Sorin Ghionea şi Valentin Badea. Astfel au apărut Vasilică Cristocea, intors de la propria nuntă, dar şi Bănel Nicoliţă, venit după o ruptură musculară. Cei doi au efectuat insă doar alergări uşoare, alături de managerul Adrian Ilie. Ce se poate desprinde pănă acum? Forţat de cele două accidentări, dar şi de plecarea lui Paraschiv, Regele caută cu infrigurare soluţii inaintea dublei cu campioana Poloniei, Zaglebie Lubin, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Iar noutatea ar fi aceea că pănă acum a insistat foarte mult cu Ovidiu Petre pe postul de fundaş central şi cu Boştină ca mijlocaş central. Postul de mijlocaş stănga pare cel mai descoperit. Asta in ciuda faptului că ar exista soluţii gen Gigel Coman, Cristocea sau Ochiroşii. In atac, soluţia la care se va apela şi la startul sezonului pare a fi cuplul Dică - Neaga. Prin urmare, actuala echipă a Stelei ar arăta astfel: Cernea - Emeghara, Ovidiu Petre (Pintilii), Goian, Petre Marin - Bădoi (Nicoliţă), Rădoi, Boştină, Gigel Coman (Ochiroşii, Cristocea) - Dică - Neaga.

ADVERSAR. In timp ce Steaua se pregăteşte in Austria, polonezii de la Zaglebie Lubin au transferat deja doi jucători extrem de valoroşi, portughezul Tiago Gomes, de la Benfica, şi golgeterul marii rivale Legia Varşovia, Piotr Wlodarczyk. Tiago a fost imprumutat de la echipa care a eliminat-o anul trecut pe Dinamo din Cupa UEFA, iar Wlodarczyk a costat 200.000 de euro.

INTERVIU - "Mă simt foarte bine la Steaua"

  • Jurnalul Naţional: Bănel, ce s-a intămplat cu tine?

Bănel Nicoliţă: Am avut o accidentare, o ruptură musculară suferită la ultimul meci al echipei naţionale. Totul a survenit pe fond de oboseală. Acum nu sunt refăcut in totalitate, dar sper să fiu in Olanda. Acum fac doar alergări uşoare.

  • Ce părere ai despre Zaglebie Lubin?

O echipă bună, care a terminat pe primul loc in Polonia. Ne aşteaptă un meci foarte greu. Important e să ne pregătim bine şi să mergem mai departe. Eu zic că nu vom avea probleme cu ei, dar trebuie să rămănem modeşti. Imi doresc să avem parte de o grupă uşoară in Ligă, ca să putem ajunge căt mai sus. Cănd munceşti, Dumnezeu iţi dă.

  • Cum e să lucrezi cu Hagi?

N-am apucat să lucrez prea mult, dar pentru mine este o onoare să fiu pregătit de Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător al Romăniei. Nici nu m-am găndit vreodată in viaţa mea la aşa ceva. Am fost mereu un fan infocat al lui Hagi.

  • Cum va fi lupta in campionat?

Toate echipele s-au echilibrat. Pe lăngă noi, Dinamo şi Rapid, vin din spate Clujul, Timişoara sau Bistriţa. Nu cred că există vreo favorită. Eu personal vreau să-mi iau revanşa in faţa lui Dinamo. In tur jucăm in Ghencea şi sigur vom căştiga.

  • Te găndeşti să pleci in străinătate?

Nu mă găndesc la nici o plecare. Vreau să-mi fac datoria căt mai bine la echipa mea de club, pentru că mă simt foarte bine la Steaua.

Lista secretă

Din dorinţa de a forma un lot fără rival in Liga 1, conducerea Stelei negociază in aceste zile transferul a cinci jucători străini. Primul vizat este internaţionalul polonez Pawel Golanski, un fundaş de 24 de ani care evoluează la Korona Kielce. Tot de la această echipă Steaua il mai doreşte pe masivul stoper brazilian Hernani da Rosa, 1,90 metri şi 86 kg. Pentru ambii, steliştii au oferit 1,3 milioane de euro. A treia ţintă o constituie un alt jucător cu profil defensiv, portughezul Jose Fonte (23 de ani), imprumutat in sezonul trecut de Benfica Lisabona la Estrela Amadora. Un alt fotbalist al Benficăi curtat de Steaua este mijlocaşul de 24 de ani, Manu, fost internaţional de tineret. Atacantul brazilian Jose Luis Guimaraes Sanabio "Junior" (30 de ani), de la echipa suedeză Malmo FF, cotat la 2,2 milioane de euro, inchide lista Stelei.

×
Subiecte în articol: sport steaua