x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport N-avem Simona, dar avem Sorana

N-avem Simona, dar avem Sorana

de Adi Munteanu    |    30 Mar 2023   •   08:30
N-avem Simona, dar avem Sorana

Sorana Cîrstea este într-o puternică revenire de formă și a început ascensiunea spre Top 20 mondial.

 În ciuda unui început ezitant de an, cu doar două victorii pe tabloul principal la cele șase turnee la care s-a înscris în ianuarie și februarie, ajungând doar de două ori în turul al doilea, jucătoarea noastră și-a revenit excelent în martie pe „hardul” american și a atins de două ori sferturile de finală  în turneele de 1.000 de puncte de la Indian Wells și Miami.

Evoluții excelente pentru Sorana Cîrstea la cele două turnee din SUA ale lunii martie. A obținut două victorii consecutive la numărul 4 mondial Caroline Garcia, victorii la Madison Keys (nr 21 WTA) și Marketa Vondrousova (fost 16 WTA). Se simte influența noului ei antrenor, suedezul Thomas Johansson, 48 de ani, fost câștigător de Grand Slam, parte a unei generații din care au mai făcut parte Andre Agassi, Pete Sampras sau Andy Roddick. De altfel, Sorana a declarat că este încântată de colaborarea cu noul antrenor: „El m-a făcut să fiu mult mai atentă la orice aspect. M-a învățat IQ-ul tenisului. Cred că a fost unul dintre cei mai buni în citirea jocului atunci când evolua, a început să împartă cu mine acest lucru. Mă face să văd tenisul mult diferit de cel cu care eram obișnuită. Se vede că a fost un jucător de top. Mă face să fiu mai abilă pe teren.”

Sorana a urcat 32 de locuri în ultima lună în clasamentul WTA și era pe poziția 51 înaintea meciului de aseară cu Aryna Sabalenka, nr. 2 WTA, meci disputat după închiderea ediției.

×