x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la Sankt Petersburg

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la Sankt Petersburg

08 Feb 2022   •   19:00
Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală la Sankt Petersburg
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (31 WTA) a reușit marți să se califice în optimile de finală ale turneului de tenis de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg, după un meci maraton de aproape 2 ore și jumătate, în dauna sportivei cehe Marketa Vondrousova (38 WTA).

Sorana Cîrstea a câștigat în 3 seturi, cu 7-5, 3-6, 6-4 și va întâlni în optimile de finală pe favorita numărul doi a turneului, estona Anett Kontaveit (9 WTA), care conduce cu 5-0 în întâlnirile directe din circuitul profesionist.

Cele două s-au întâlnit ultima dată acasă la Kontaveit, în turneul de la Ostrava.

Sorana Cîrstea a început ezitant partida de marți, cedând serviciul chiar în game-ul de debut. A făcut apoi rebreak pentru 3-3, după care cele două au mai pierdut fiecare câte un game pe propriu serviciu.

Pe finalul setului, la 6-5, Cîrstea a valorificat prima minge de break și set și a câștigat cu 7-5.

În setul doi, românca a fost de nerecunoscut, fiind condusă cu 0-5 și cu 3 break-uri avans. Încercarea de a reveni a fost inutilă, ea câștigând doar 3 game-uri până ce sportiva cehă a închis setul și a dus meciul în decisiv.

Setul 3 a avut câteva momente cheie pentru Cîrstea, care a salvat 3 mingi de break, la 1-2 și alte 2 la 2-3, dar a și ratat altele 4, în game-ul al 5-lea.

În cele din urmă a reușit break-ul, pentru 4-3, dublându-l apoi cu game-uriile pe prorpiul serviciu și obținând calificarea în turul secund, scrie Mediafax

Prezența rezența în turul secund la Sankt Petersburg îi aduce Soranei Cîrstea un premiu de 9.500 USD și 55 de puncte WTA.

 

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea