x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 1 septembrie 2004

SPORT/Stirile zilei - 1 septembrie 2004

01 Sep 2004   •   00:00
CIOCOIU, AL PATRULEA BACAUAN LA STEAUA. Steaua a transferat ieri un alt fotbalist de la FCM Bacau. Dupa Andrei Cristea, Florin Lovin si Eugen Baciu, Cristian Ciocoiu este al patrulea jucator al echipei lui Dumitru Sechelariu care ajunge in acest sezon la formatia din Ghencea. Pentru Ciocoiu este vorba despre o revenire in tricoul "ros-albastru". Atacantul a mai evoluat la Steaua 5 sezoane, intre 1996 si 2001. Jucatorul va fi integrat imediat in echipa lui Walter Zenga alaturi de care va pleca astazi in turneul din Italia. (Paul Andone)

CONTRA LA WEST BROMWICH. Cosmin Contra va juca in acest sezon la West Bromwich Albion, formatie nou promovata in Premier League. Fundasul roman se afla sub contract cu Atletico Madrid, dar a fost anuntat ca nu intra in planurile antrenorului Cesar Ferrando. Asa ca a fost cedat sub forma de imprumut la gruparea britanica. Contra a acceptat oferta englezilor dupa ce nu a ajuns la nici un acord cu o alta formatie spaniola, Getafe. (Delia Gomoescu)

PARASCHIV, CHEMAT LA ECHIPA NATIONALA. Mijlocasul Sorin Paraschiv a fost convocat la reprezentativa Romaniei pentru meciurile cu Macedonia si Andorra. Stelistul a fost chemat deoarece Florin Soava acuza o contractura la coapsa stanga. Iordanescu are la dispozitie in acest moment 25 de jucatori, dar va renunta la trei dintre acestia. "Para" s-a prezentat deja ieri-dimineata in cantonamentul echipei nationale si a participat la cele doua antrenamente. Astfel, dupa ce luni i-a fost marit contractul, convocarea la nationala este cea de-a doua veste buna primita de mijlocasul stelist.

RAZVAN LUCESCU, INTELEGATOR. Dupa imensa gafa a jucatorilor Marius Constantin si Vasile Maftei din meciul cu FCM Bacau, antrenorul rapidist Razvan Lucescu a declarat ieri ca este firesc ca fotbalistii sa mai faca greseli, "deoarece nu sunt roboti". "Marius Constantin poate face fata la echipa nationala. Este foarte tanar si este pe undeva normal sa mai faca si greseli, cum s-a intamplat la Bacau", a precizat tehnicianul giulestean. In schimb, Mircea Lucescu a afirmat, referitor la aceeasi faza, ca a vazut o lipsa de experienta "incredibila" la doi jucatori cu pretentii.

ULTIMATUM PENTRU SIMIONAS. Presedintele Marius Stan il va demite pe antrenorul Vasile Simionas daca formatia moldoveana nu va obtine patru puncte in urmatoarele doua meciuri. Poli Iasi va disputa urmatoarele doua partide in compania echipelor Farul Constanta (pe 10 septembrie, in deplasare) si Sportul Studentesc (pe 18 septembrie, pe teren propriu). Clubul iesean se afla in tratative cu atacantul sarb Nemanja Jovanovici, care a mai evoluat la FC Arges si la divizionara B Unirea Urziceni. Jovanovici ar putea ajunge la Poli Iasi pe filiera Poli Unirea II Iasi, formatie ce activeaza in Divizia C.

ANDREI PAVEL, IN TURUL DOI. Andrei Pavel s-a calificat in turul doi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, dotat cu premii in valoare totala de 7.946.000 de dolari. Pavel, cap de serie numarul 16, l-a invins in runda inaugurala pe finlandezul Jarkko Nieminen, scor 6-3, 7-5, 6-7 (5), 6-3. Tenismanul roman, care va juca in faza urmatoare a competitiei cu Fernando Verdasco (Spania), si-a asigurat, in urma victoriei din primul tur, 7 puncte ATP si un cec in valoare de 25.000 de dolari.

IL VOR PE MARIUS PASTOR. Oficialii dinamovisti sunt aproape de a obtine acordul de transfer al lui Marius Pastor de la divizionara secunda Petrolul Ploiesti. Internationalul de tineret in varsta de 20 de ani va semna un contract pe 4 ani, urmand a incasa, in primul sezon, 30.000 $.

INTERDICTIE PENTRU MEDALIATI. Din cauza unei dispozitii a COR, olimpicii romani prezenti luni seara la festivitatea de decernare a Premiilor VIP au fost nevoiti sa se ascunda de reprezentantii presei pe holurile Hotelului Intercontinental. Aceasta dispozitie prevede ca sportivii care vor aparea la alte evenimente decat cele organizate de institutiile partenere ale COR - TVR, Radio Romania si Guvernul Romaniei - vor fi drastic sanctionati din punct de vedere financiar. In schimb, medaliatii olimpici au fost obligati sa participe aseara la o emisiune speciala a TVR dedicata competitiei de la Atena, la care au fost invitate loturile de atletism, box, canotaj, inot si gimnastica, alaturi de antrenorii lor, de Ion Tiriac, presedintele COR, si de Octavian Morariu, presedintele ANS.

ROONEY, OFICIAL LA MANCHESTER. Gruparea engleza Manchester United a oficializat transferul lui Wayne Rooney de la Everton. Tanarul atacant englez, revelatia selectionatei Albionului la Euro 2004, a efectuat ieri-dimineata vizita medicala. Potrivit presei insulare, Manchester United a platit pentru Rooney 37 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport