x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 10 august 2004

SPORT/Stirile zilei - 10 august 2004

10 Aug 2004   •   00:00

183 de milioane de euro incasari la JO

Comitetul de Organizare al JO de la Atena (ATHOC) a anuntat ca pana in prezent s-au comercializat 2,4 milioane de bilete, ceea ce reprezinta 90% din totalul tichetelor puse in vanzare pentru aceasta competitie. Organizatorii prevad ca suma totala care va fi obtinuta in urma biletelor se va situa in jurul valorii de 183 milioane de euro. "Suntem impresionati de aceste realizari", a declarat presedintele CIO, francezul Jacques Rogge. (Ionut Paduraru)

"Telenovela" Mutu - Monaco, o noua varianta

Dupa ce a ratat transferul la Juventus, Adrian Mutu ar putea ajunge in Ligue 1, la vicecampioana Europei, AS Monaco. Desi impresarul Ioan Becali a declarat initial ca pe Mutu nu-l intereseaza un eventual transfer la formatia din Principat, presa engleza scrie ca Monaco este foarte interesata de roman si ca i-a contactat deja pe oficialii lui Chelsea. In timp ce Becali nu exclude definitiv nici varianta Juventus, Mutu s-a razgandit: nu mai vrea sa plece nicaieri. "Raman la Chelsea. Nu am spus niciodata ca vreau sa merg la Juventus. Sunt fericit la Londra", a declarat romanul dupa meciul amical pe care londonezii l-au castigat cu 3-0 in fata spaniolilor de la Zaragoza.

Turcia - Hagi a inceput cu victorie

Galatasaray a pasit cu dreptul in noua editie de campionat. Echipa lui Gica Hagi a castigat cu 3-1 meciul cu formatia Konyaspor, disputat duminica, pe teren propriu, in prima etapa. Toate cele trei goluri ale formatiei din Istanbul au fost marcate de Hakan Sukur (’24, ’32 - penalty si ’65). La Galatasaray, Ovidiu Petre a evoluat pe toata durata partidei. Cotidianul Milliyet considera ca fotbalistul roman nu a facut nici o greseala in meciul cu Konya, in timp ce Hurriyet scrie ca Petre este prea lent si nu a avut o buna colaborare cu coechipierul sau, Rigobert Song.

Germania - Raducanu a debutat in Bundesliga

Claudiu Raducanu a jucat 23 de minute in partida pe care echipa sa, Arminia Bielefeld, a terminat-o la egalitate, 0-0, pe teren propriu, in prima etapa a campionatului Germaniei. Raducanu, aflat la primul sau meci oficial sub culorile formatiei germane, a fost introdus pe teren in minutul 67, in locul lui Kuntzel. In prima etapa a ligii a doua germane, Laurentiu Reghecampf a jucat 71 de minute in meciul pe care Energie Cottbus l-a terminat la egalitate, 0-0, in deplasare la Köln. Coechipierul sau Adrian Iordache a bifat doar ultimul sfert de ora.

Olanda - Ajax a pierdut Supercupa

Ajax Amsterdam a pierdut Supercupa Olandei, fiind invinsa, scor 2-4, de FC Utrecht, intr-un meci disputat pe Amsterdam Arena. Bogdan Lobont a ramas pe banca pe toata durata partidei, in timp ce Nicolae Mitea nu a fost retinut in lot pentru acest meci.

INFO

"U" CRAIOVA. Mijlocasul craiovean Zeno Bundea a fost ieri, timp de o ora, in dialog cu suporterii Universitatii pe chat-ul Gazetei Sporturilor. Bundea a fost asaltat cu intrebari de tot felul, cele mai multe fiind legate de sansele Craiovei de a lua titlul in acest an. "Nu conteaza ca am inceput mai slab. Si Rapidul cand a luat campionatul cu Mircea Lucescu a inceput prost, dar a terminat bine. Ii inteleg pe suporteri ca vor performanta, dar trebuie sa aiba putina rabdare", a spus Bundea, adaugand ca el si coechipierii sai nu sunt foarte bine pregatiti si ca asteapta pauza competitionala pentru a se pune la punct cu conditia fizica.

GLORIA BISTRITA. Bistritenii au obtinut duminica seara prima victorie din aceasta editie de campionat, 2-0, pe teren propriu, cu nou promovata CFR Cluj, prin golurile marcate de Cornea (’52) si Negrean (’72). Meciul a fost unul foarte fragmentat, centralul Alexandru Deaconu acordand nu mai putin de 11 cartonase galbene, dar si doua rosii, lui Pelecaci (’8), respectiv Jula (’43). "Pentru noi a fost foarte important ca am reusit sa castigam, mai ales ca am obtinut victoria in 10 oameni", a spus dupa meci antrenorul gazdelor, Constantin Carstea, in timp ce tehnicianul clujenilor, Aurel Sunda, spune ca echipa sa "a platit tribut lipsei de experienta".

OBSERVATORII. Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) a delegat doi observatori din tara noastra, pe Ionel Piscanu si Adrian Porumboiu, la meciurile din ultima faza preliminara a cupelor europene, informeaza site-ul oficial al FRF. Astfel, Ionel Piscanu va fi observator de joc la partida Steaua Rosie Belgrad - PSV Eindhoven, care va avea loc maine, in prima mansa a turului III preliminar al Ligii Campionilor. De asemenea, Adrian Porumboiu va fi observator pentru arbitri la meciul dintre formatiile HNK Rijeka si SK Genclerbirligi, programat la 26 august, in mansa secunda a turului doi preliminar al Cupei UEFA.
×
Subiecte în articol: sport