x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi După mai bine de o jumătate de secol, România are jucător medaliat la Campionatul European de tenis de masă

După mai bine de o jumătate de secol, România are jucător medaliat la Campionatul European de tenis de masă

21 Oct 2012   •   10:50
 După mai bine de o jumătate de secol, România are jucător medaliat la Campionatul European de tenis de masă
Update 14:02
Adrian Crișan a pierdut meciul cu Timo Boll cu scorul de 4-1 la seturi (10-12, 11-7, 11-6, 11-5, 12-10). 

Adrian Crișan s-a calificat în semifinalele Campionatului European de tenis de masă, ce se desfășoară la Herning, în Danemarca, învingându-l în optimi pe portughezul Joao Monteiro, informează site-ul oficial al competiției. Astfel, jucătorul român are o medalie asigurată - ceea ce reprezintă cea mai bună performanță a tenisului de masă masculin din România, în ultimii 52 de ani.
În șaisprezecimi, Crișan fusese învins de germanul Patrick Baum, dar acesta a fost descalificat, după ce s-a constatat că grosimea suprafeței cauciucate a paletei sale era prea mare. Amănuntul este foarte important, întrucât conferă un efect sporit loviturilor aplicate mingii de celuloid. În semifinală, Crișan se va confrunta cu un alt jucător german, Timo Boll, care este, de altfel, favoritul competiției. Este de notat, însă, că jucătorul român l-a învins pe Timo Boll în cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.
În cealaltă semifinală se vor întâlni germanul Bastian Steger și croatul Tan Ruiwu.
Prima semifinală se va disputa azi, de la ora 13 (ora locală 12), iar a doua semifinală de la ora 13.50. Finala se va disputa tot azi, de la ora 16.50.
 
Rămâi pe jurnalul.ro pentru live score.
 
O altă performanță extraordinară este cea a perechii Daniela Dodean și Elizabeta Samara, care a repetat performanța din 2009, câștigând trofeul la dublu-feminin. Finala împotriva reprezentantelor Ungariei, Georgina Pota și Krisztina Toth, a fost dramatică, Dodean și Samara revenind de la scorul de 3-0 la seturi, pentru a se impune cu 4-3. „La scorul de 3-0, i-am spus Danielei că trebuie să ne schimbăm tactica. Am făcut-o și rezultatul se vede”, a declarat Elizabeta Samara.

×