Fata de adulti, copiii au capacitate redusa la efort si, in plus, nu realizeaza cand obosesc. De aceea este important ca lectiile sa nu fie lungi sau obositoare. In cursurile de schi organizate de Tabere cu Suflet se face pauza dupa fiecare ora. Programul este de patru ore pe zi, doua dimineata si doua dupa-masa.
Daca procesul de invatare este aplicat corect, rezultatele se pot vedea rapid. Dupa cinci zile, copiii debutanti coboara o partie usoara, cu viraje si fara sa cada, iar copiii care au cunostinte de schi si le vor imbunatati. Un alt motor util in procesul de invatare al copiilor este competitia. Copiii iubesc sa se intreaca. La sfarsitul fiecarei tabere de schi se organizeaza un concurs. Cei mai buni dintre acestia, care dovedesc calitati motrice deosebite, intra in programul de antrenamente si se pregatesc pentru competitii gen Cupa Tabere cu Suflet, sau chiar Campionatele Scolare de Schi. Din fericire pentru cei mici, partiile de pe Valea Prahovei se prezinta in conditii optime in aceasta perioada. Vacanta scolara se intinde pana la 15 ianuarie, astfel ca pana atunci mai aveti timp sa va trimiti pruncul la schi. Atunci cand calculati bugetul pentru o astfel de tabara, nu uitati sa luati in calcul pretul echipamentului, precum si pe cel al transportului pe cablu. Mai multe detalii gasiti pe www.taberecusuflet.ro!
Valea Prahovei
Pe Valea Prahovei se schiaza in conditii "romanesti". Aglomeratie, preturi mari, servicii proaste. La Sinaia, sunt deschise partiile Valea Dorului si Valea Soarelui. Stratul de zapada s-a subtiat in ultimele zile, motiv pentru care va sfatuim sa nu urcati pe munte cu echipamentul cel mai bun. Va puteti transforma placa de snowboarding sau schiurile in gratar. La Azuga se schiaza datorita instalatiei de zapada artificiala. Administratorul partiei Sorica nu a putut inzapezi toata suprafata, astfel ca a preferat sa delimiteze suprafata pe care se poate schia cu crengute de brad. www.jurnalul. ro transmite imagini live de la Azuga. La Predeal, partia Clabucet are foarte multe pietre, in vreme ce Cocosul este impracticabila. Este bine sa evitati Clabucet Sosire din cauza paltonarilor. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Predeal.
Maramures
Dintre cele trei statiuni montane din Maramures, cele mai bune conditii pentru schi si snowboarding sunt la Cavnic – Roata. Stratul de zapada artificiala este suficient de gros incat sa se poata face coborari pe toate partiile. Ieri a fost deschisa, pentru prima oara in acest sezon, partia Roata 3, considerata ca fiind neagra. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Cavnic. Conditii decente pentru practicarea sporturilor de iarna intalniti si la Suior, langa Baia Sprie. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Suior. La Borsa, acolo unde inca nu au fost finalizate lucrarile la telegondola, nu se poate schia. Vremea s-a incalzit brusc, astfel ca zapada de pe partia Poiana Stiol a inceput sa se topeasca. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Borsa.
Arieseni
Pentru ca telescaunul de la Garda de Sus nu a fost gata nici anul acesta, Arieseni ramane cea mai importanta destinatie pentru iubitorii sporturilor de iarna care sunt indragostiti de peisajele din Muntii Apuseni. In acest moment, toate partiile din zona Vartop – Arieseni sunt deschise. In schimb, la Baisoara sau la Buscat nu a nins suficient de mult incat sa se poata schia.