x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alin Petrache este noul şef al COSR

Alin Petrache este noul şef al COSR

29 Mai 2014   •   12:49
Alin Petrache este noul şef al COSR

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Pentru şefia COSR au mai candidat Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă. Postul a rămas vacant după demisia lui Octavian Morariu. Alin Petrache a obţinut a obţinut 143 de voturi, din 202 valabile, în timp ce Octavian Bellu a primit 33 de voturi, iar Elisabeta Lipă 21.

Octavian Bellu a comentat rezultatul, spunand ca, daca asa au hotarat electorii, el n-are de ce sa se planga.

"Asa au hotarat electorii, stiu ei mai bine ce-au ales deci n-am de ce sa ma plang despre o hotarare luata de un grup de oameni din sport. Isi hotarasc astfel viitorul. Nu vreau sa ma implic in niste speculatii, dar daca asa au hotarat federatiile, asa sa fie. Nu este vorba de o strategie castigatoare, pentru ca strategiile s-au asemanat. Toate s-au dovedit interesate de aspecte legate de performanta, spiritul olimpic, colaborare cu federatiile. Raman la parerea mea ca presedintele trebuie sa fie o persoana reprezentativa si chiar nu ma includeam in aceasta categorie", a declarat Bellu.

Alin Petrache, care va avea un mandat pe o perioadă de doi ani, îl înlocuieşte pe Octavian Morariu, aflat la conducerea COSR din 2004.

Cine este Alin Petrache

Deputatul Adrian-Alin Petrache s-a născut la 29 octombrie 1976, la Bucureşti.

Din 1991 până în 1995 a învăţat la Liceul teoretic ''Aurel Vlaicu''. A urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică din Bucureşti în perioada 1995-1999. Se specializează în managementul aprovizionării şi desfacerii la ASE Bucureşti (2001-2002).

Obţine o diplomă de formare specializată în administraţie publică în cadrul Institutului Naţional de Administrare, în 2004. În acelaşi an, devine doctor în Educaţie Fizică şi Sport, iar în iunie 2005 devine lector universitar la Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti. Între 2005 şi 2006 a studiat Securitate şi apărare naţională la Universitatea Naţională de Apărare ''Carol I'', unde, în 2007, obţine un master.

Între 2005 şi 2008 a fost secretar general adjunct la Comitetul Olimpic Sportiv Român; între 2009 este preşedintele Federaţiei Române de Rugby; mai 2012 - ianuarie 2013 a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a fost ales deputat PSD în colegiul 15 din Bucureşti.

Alin Petrache, fost căpitan al echipei naţionale de rugby (32 de selecţii), şi-a început cariera la clubul Locomotiva, după care a jucat la Dinamo, de unde s-a transferat la London Scottish. Apoi a evoluat în Franţa, la RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon şi AS Beziers.


×
Subiecte în articol: alin petrache cosr presedinte COSR