x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la CE de judo! Corina Căprioriu a luat bronzul!

Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la CE de judo! Corina Căprioriu a luat bronzul!

21 Apr 2011   •   17:24
Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la CE de judo! Corina Căprioriu a luat bronzul!
Sursa foto: /Reuters

Sportiva română Alina Dumitru a câştigat în această după-amiază al şaptelea titlu european din carieră, impunându-se fără probleme în întrecerile categoriei 48 de kilograme de la CE de judo de la Istanbul.

Dumitru a început ziua cu o victorie în faţa ucrainencei Marina Cherniak, a trecut apoi de rusoaica Liudmila Bogdanova şi în semifinale de franţuzoaica Latetitia Payet, pentru ca în ultimul act să o învingă, ca şi în 2010, pe Eva Csernoviczki, din Ungaria.

Tot astăzi, Corina Căprioriu a cucerit medalia de bronz la categoria 57 de kilograme după ce s-a impus în faţa italiencei Giulia Quintavalle, campioană olimpică la Beijing în 2008.

Campioană europeană, Corina a ratat finala pentru păstrarea titlului, dar s-a luptat cu succes pentru medalia de bronz. Căprioriu a câştigat grupa D, trecând de Liraz Ben Melech (Israel) şi de Viola Waechter (Germania), calificându-se în semifinale, dar în această fază a cedat în faţa sportivei austriece Sabrina Filzmoser.

În meciul pentru locul 3, Corina Căprioriu a învins-o pe italianca Giulia Quintavalle, trecându-şi în palmares medalia de bronz.

La aceeaşi categorie, Andreea Chiţu a pierdut în turul inaugural al grupei B, la azera Kifayat Gasimova.


×
Subiecte în articol: judo sporturi alina dumitru