x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cunoscutul antrenor de baschet Bob Knight, membru Hall of Fame, a murit la 83 de ani

Cunoscutul antrenor de baschet Bob Knight, membru Hall of Fame, a murit la 83 de ani

de Redacția Jurnalul    |    02 Noi 2023   •   09:30
Cunoscutul antrenor de baschet Bob Knight, membru Hall of Fame, a murit la 83 de ani
Sursa foto: Hepta

Bob Knight, unul dintre cei mai titrați antrenori de baschet universitar, dar și una dintre cele mai cunoscute figuri ale acestui sport, a murit la vârsta de 83 de ani, a anunțat miercuri familia sa, scrie CNN.

Familia lui Bob Knight nu a făcut public de ce a decedat cel care a antrenat Universitatea Indiana din 1971 până în 2000 și a câștigat trei campionate naționale acolo, inclusiv în 1976, echipă care în Divizia I masculină a terminat sezonul neînvinsă.

Knight a decedat la domiciliul său din Bloomington, Indiana, înconjurat de rudele sale, a anunțat familia.

„Vom continua să-i sărbătorim viața și să ne amintim de el, astăzi și pentru totdeauna, ca un soț, tată, antrenor și prieten iubit”, se arată în postare.

Înainte de a se retrage în 2008, Knight a câștigat un număr record de 902 meciuri în Divizia I a NCAA pentru bărbați. Knight și-a completat cele 29 de sezoane petrecute la Bloomington cu stagii de succes la Academia Militară a SUA și la Universitatea Texas Tech.

Mike Krzyzewski, legendarul fost antrenor al lui Duke, pe care Knight l-a pregătit la Army la sfârșitul anilor 1960, i-a adus un omagiu lui Knight miercuri, spunând că „am pierdut unul dintre cei mai mari antrenori din istoria baschetului”.

„În mod clar, era unicat. Antrenorul Knight m-a recrutat, m-a îndrumat și a avut un impact profund asupra carierei și vieții mele. Este o pierdere imensă pentru sportul nostru, iar familia noastră este profund întristată de moartea sa”, a declarat Krzyzewski, acum liderul Diviziei I NCAA la masculin, cu 1.202 victorii.

Pe lângă faptul că a câștigat pe teren, Knight a fost cunoscut pentru că a condus un program curat - majoritatea covârșitoare a jucătorilor lui Knight au absolvit, iar echipele sale nu au fost niciodată în perioada de probă a NCAA.

Poreclit „Generalul”, Knight a inovat modul în care antrenorii foloseau atacul de mișcare și a insistat pe o apărare dură, om la om, și și-a condus echipele la 24 de participări la turneul masculin din Divizia I NCAA. Antrenorul național al anului de patru ori a condus Indiana la 11 titluri ale Big Ten Conference și la cinci Final Fours.

El a declarat pentru ESPN în 2000 că, dacă ar trebui să își treacă în pașaport titulatura postului său, aceasta ar fi „profesor/antrenor”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bob Knight