x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Armstrong, spectaculos

Armstrong, spectaculos

de Sorin Anghel    |    20 Iul 2010   •   00:00



Pau iubeşte Turul Franţei şi Turul Franţei iubeşte Pau. Anul acesta, Marea Buclă poposeşte trei zile în oraşul de la poalele Pirineilor. După sosirea din această după-amiază, ziua de mâine, destinată odihnei va fi petrecută în acelaşi loc. Joi, plecarea spre Col du Tourmalet se va face tot din Pau, semn ca Le Tour înseamnă ceva pe aceste meleaguri.

Etapă de astăzi, care a conţinut două căţărări cu grad maxim de dificultate - Col du Tourmalet şi Col d'Aubisque - a fost una animată de la un capăt la altul. Asta i se datorează în totalitata marelui Lance Armstrong. Americanul a evadat încă din prima partea a traseului, dorind să demonstreze că acuzele de dopaj care îi sunt aduse în Statele Unite nu îl afectează în nici un fel. Rutierul de la RadioShack a spus chiar că va sta la dispoziţia anchetatorilor dacă investigaţiile vor fi corecte. "Sunt dispus să cooperez, dar autorităţile trebuie să-şi facă treaba, nu să vâneze vrăjitoare", a declarat Armstrong.

Victoria de etapă i-a revenit lui Pierrick Fedrigo. Francezul de la Bouygues Telecom s-a impus în urma sprintului din finalul cursei. Lance Armstrong şi-a încercat şi el norocul, dar s-a dovedit neputincios. Are însă meritul că a făcut spectacol într-o etapă în care e pedalat în acelaşi pluton cu un alt veteran, Christophe Moreau.  

În lupta dintre Alberto Contador şi Andy Schleck nu s-a petrecut absolute nimic, astfel că tricoul galben a rămas la spaniol. Cei doi rivali au evitat să se atace din cauza faptului că ultimii 60 de kilometri ai etapei nu au însemnat altceva decât o coborâre continuă, pe care organizatorii au pus două sprinturi. În aceste condiţii, joi, Col du Tourmalet nu va fi doar ultima căţărare din Le Tour 2010, ci şi finala Marii Bucle.

×
Subiecte în articol: turul frantei