x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Armstrong trece la triatlon

Armstrong trece la triatlon

de Sorin Anghel    |    15 Iul 2010   •   00:00
Armstrong trece la triatlon
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Corespondenţă din Sisteron - Franţa



E clar! După Le Tour 2010, Lance Armstrong se va retrage din ciclism. Câştigător de şapte ori al Marii Bucle, americanul a încercat să dovedească în ultimii doi ani că tot el rămâne regele ciclismului mondial. Din păcate pentru el, nu a reuşit. Cei care l-au dovedit în 2009 - când a terminat al treilea în Turul Franţei - Alberto Contador şi Andy Schleck, sunt oamenii care se luptă acum pentru victoria finală.

Pe Armstrong l-a lăsat corpul. La 39 de ani, este mult mai vulnerabil în momentul în care pică de pe bicicletă. Aşa să explică şi faptul că a ieşit din lupta pentru câştigarea Le Tour într-o etapă în care a fost implicat în două ambuscade. Chiar el a recunoscut acest lucru după sosirea la Morzine - Avoriaz. Lance Armstrong se va retrage din lumea ciclismului profesionist, dar nu va abandona sportul. Pentru că reprezintă un nume oriunde în lume, el a anunţat că după încheierea Le Tour 2010 va participa la curse de triatlon, sport olimpic "alcătuit" din trei probe: alergare, înot şi ciclism.

Atacat mişeleşte în presa din Statele Unite de către fostul ciclist Floyd Landis, vedeta lui RadioShack se mulţumeşte acum cu victoriile mărunte ale colegilor săi, cum a fost cea a portughezului Sergio Paulinho, vicecampion olimpic în 2004, la Atena. A negat orice implicare a sa într-un scandal de dopaj. "Cât o să trăiesc o să neg asta. Nu există aşa ceva. N-am obligat pe nimeni. N-am forţat pe nimeni. N-am făcut nimic. Eu nu pot controla ce fac alţii", a spus Armstrong. Potrivit "The New York Times", anchetatorii ar fi trimis deja citaţii câtorva foşti rutieri, colegi de-ai lui Lance la US Postal. Americanul spune că el nu a primit nici o citaţie şi nici nu a fost contactat de către Jeff Novitzky, cel care conduce ancheta în acest caz.

Floyd Landis este câştigătorul din 2006 al Turul Franţei. El a fost prins dopat cu testosteron în urma analizelor efectuate în Marea Buclă şi i-a fost retras tricoul galben. Iniţial, el a negat orice acuzaţie, afirmând că a avut probleme cu glanda tiroidă, fiind beat cu o seară înainte de a i se recolta sânge.

După ce au trecut de Alpi, rutierii se îndreaptă acum către sudul Franţei, acolo unde Renault Koleos, automobilul Jurnalului Naţional la Turul Franţei, se dovedeşte o maşină foarte spaţioasă. Este momentul în care reintră în luptă viteziştii de talia lui Fabian Cancellara, Alessandro Petacchi, Thor Hushovd sau Mark Cavendish.

Britanicul a fost artizanul unui moment amuzant la finalul etapei de miercuri, de la Gap. Rutierul de la HTC Columbia a dat să ridice mâinile în sus de bucurie atunci când a trecut linia de sosire în fruntea plutonului în care se mai aflau cicliştii ce se descurcă excelent în zonele de plat. Cavendish şi-a dat seama că nu el este câştigătorul etapei şi a reuşit să-şi minimalizeze imediat gesturile. Joi, în etapa a 11-a, s-a mers de la Sisteron până la Bourg-lès-Valence, pe o distanţă de 184,5 kilometri. Programul din week-end este următorul: vineri - Bourg-de-Péage - Mende (210,5 km); sâmbătă - Rodez - Revel (196 km); duminică - Revel - Ax 3 Domaines (184,5 km).

×
Subiecte în articol: turul frantei