x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open dezvăluie criteriile pentru ca jucătorii nevaccinați să concureze la Melbourne

Australian Open dezvăluie criteriile pentru ca jucătorii nevaccinați să concureze la Melbourne

04 Dec 2021   •   20:00
Australian Open dezvăluie criteriile pentru ca jucătorii nevaccinați să concureze la Melbourne

Deși organizatorii Openului Australiei au declarat că jucătorii trebuie să fie complet vaccinați pentru a participa la eveniment, aceștia au dezvăluit o listă de criterii care vor permite unor jucători nevaccinați să concureze la primul Grand Slam al sezonului.

Printre excepțiile enumerate se află posibilele antecedente cu reacții alergice la toate vaccinurile Covid-19 aprobate sau „reacții adverse grave” legate de prima doză a unui vaccin aprobat, care au dus la spitalizare, la un handicap sau la o incapacitate semnificativă.

De asemenea, vor fi acceptați la turneu acei jucători care suferă în prezent de o afecțiune medicală acută sau care, în ultimele șase luni, au suferit de o boală cardiacă inflamatorie.

În plus, jucătoarele care sunt însărcinate și care suferă de o afecțiune medicală cronică sau care au un istoric familial de reacții adverse, nu vor putea beneficia de o scutire medicală din aceste motive.

Sportivii care călătoresc în Australia trebuie să facă un test Covid-19 înainte de zbor și la aterizare.

Tennis Australia îi îndeamnă în continuare pe jucători să folosească unul dintre zborurile lor charter pentru a minimiza riscul unor posibile infecții.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Australian Open