x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Baraj CM Rugby: Peluză suplimentară la România-Uruguay

Baraj CM Rugby: Peluză suplimentară la România-Uruguay

25 Noi 2010   •   13:08
Baraj CM Rugby: Peluză suplimentară la România-Uruguay

Interes uriaş pentru meciul de rugby România-Uruguay, programat sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul "Arcul de Triumf" în manşa a doua a barajului de calificare la Cupa Mondială din 2011 din Noua Zeelandă.

Pentru a face faţă cererii imense de bilete, Federaţia Română de Rugby (FRR) a luat decizia de a amplasa încă o peluză cu o capacitate de 1.000 de locuri, astfel că arena de la Şosea va putea primi la ora jocului 4.500 de spectatori.

"Până miercuri s-au vândut 3.200 de bilete, astfel că FRR a decis să suplimenteze numărul de locuri ale stadionului, instalând o peluză pe latura dinspre Mănăstirea Caşin. Acţiunea este susţinută în totalitate de partenerii federaţiei de la CEC Bank. Biletele sunt în continuare disponibile în reţeaua myticket.ro, în magazinele Diverta şi în magazinul FRR. Suporterii echipei naţionale care vor veni îmbrăcaţi în galben sau cu steagul tricolor au acces liber la peluze, în limita locurilor disponibile", a declarat Florinel Matei, secretarul general al FRR, care a făcut un apel la spectatori să se prezinte la stadion cu cel puţin o oră înaintea începerii meciului.

În partida tur, disputată în urmă cu două săptămâni la Montevideo, România a obţinut un egal, 21-21.

Fiind vorba despre un meci de calificare, în caz că partida se va încheia din nou nedecis, se vor juca două reprize suplimentare a câte 10 minute, cu 5 minute de pauză între ele. În rugby nu este valabilă regula din fotbal, cu numărul de goluri (în cazul de faţă puncte) reuşite în deplasare.

Dacă şi după prelungiri scorul va continua să fie egal, se vor mai disputa încă 10 minute de prelungiri, în care se va aplica regula "moarte subită". Echipa care va marca  prima va fi declarată învingătoare. Dacă nici în aceste 10 minute nu se va înscrie, se va proceda la o sesiune de transformări de departajare. Cinci jucători de la fiecare echipă vor fi desemnaţi pentru a efectua pe rând transformări de la linia de 22 m, din faţă, stânga, respectiv dreapta buturilor. Dacă după cele 5 transformări scorul se menţine egal, competiţia intră din nou sub incidenţa sistemului "moarte subită": două lovituri din fiecare poziţie, iar echipa al cărui jucător va înscrie va fi declarată învingătoare, dacă adversarul ratează.

×