x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bellu şi Bitang au părăsit lotul de gimnastică. Cei doi condiţionează întoarcerea de un proiect de revitalizare a gimnasticii

Bellu şi Bitang au părăsit lotul de gimnastică. Cei doi condiţionează întoarcerea de un proiect de revitalizare a gimnasticii

11 Noi 2013   •   16:09
Bellu şi Bitang au părăsit lotul de gimnastică. Cei doi condiţionează întoarcerea de un proiect de revitalizare a gimnasticii

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au părăsit lotul naţional de gimnastică. "Da, am plecat de la lot. Eu şi Bellu suntem în discuţii cu federaţia şi ministerul pentru a stabili noi coordonate privind colaborarea pe viitor", a spus Mariana Bitang.

Cei doi antrenori condiţionează întoarcerea la Izvorani de aprobarea unui proiect care vizează revitalizarea gimnasticii româneşti.

În timpul Campionatelor Mondiale de la Anvers, de la începutul lunii octombrie, s-a vehiculat că Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor părăsi lotul olimpic.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au trecut la conducerea lotului olimpic la începutul anilor '90. Bellu a devenit principal în 1990, deşi se afla în colectivul de antrenori încă din 1981, iar Bitang s-a alăturat în 1993. Până în 2005, timp în care s-au scurs patru ediţii de JO, 12 de Campionate Mondiale şi 9 de Campionate Europene, au adunat sute de medalii de toate culorile, dar au şi avut momente în care s-au aflat pe punctul de la pleca de la lot, scrie gsp.ro.

Acest lucru s-a întîmplat în 2005, absenţa lor durând 5 ani, până în 2010, când au preluat din nou frâiele. După JO de la Londra a existat rumoarea că antrenorii au primit o ofertă convenabilă din Australia, însă nu s-a concretizat nimic pînă la urmă.

Medalii cucerite din 2010, de la întoarcerea lui Belu şi Bitang la lot:
- Campionate Europene: (3 ediţii)
7 de aur, 7 de argint, 2 de bronz
- Campionate Mondiale: (3 ediţii)
1 aur, 1 bronz
- Jocuri Olimpice (1 ediţie)
1 aur, 1 argint, 1 bronz

×
Subiecte în articol: mariana bitang octavian belu lot gimnastica