x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Campionate Europene de patinaj artistic: Adam Siao Him Fa din nou campion, în ciuda unei penalizări

Campionate Europene de patinaj artistic: Adam Siao Him Fa din nou campion, în ciuda unei penalizări

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   00:20
Campionate Europene de patinaj artistic: Adam Siao Him Fa din nou campion, în ciuda unei penalizări
Sursa foto: Hepta

Francezul Adam Siao Him Fa și-a păstrat vineri titlul în proba de simplu masculin la Campionatele Europene de patinaj artistic ISU 2024 de la Kaunas, Lituania, în ciuda faptului că a executat o mișcare nepermisă, pentru care a fost penalizat

Luând un avans de aproape trei puncte de la programul scurt de miercuri, tânărul de 22 de ani a supraviețuit unor prime ezitări la sărituri pentru a obține cel mai bun scor al zilei - 182,04 - cu patinajul său pe coloana sonoră din The Leftovers.

Acest lucru i-a adus un total câștigător de 276,17, devenind primul patinator care păstrează titlul european de simplu masculin de când Javier Fernandez a câștigat al șaptelea aur consecutiv în 2019. Ultimul dublu câștigător al Franței a fost campionul mondial din 2007, Brian Joubert.

El a știut că are destule puncte pentru a face pe placul mulțimii de la Žalgiris Arena, executând un backflip - o mișcare nepermisă în competiție, care a atras o deducere de două puncte.

Ulterior, el a mulțumit fanilor în interviul de după competiție, spunând: „Voi ne ajutați pe toți să ne împingem la limită. Am făcut acest backflip pentru voi, o mică atingere franțuzească!".

Estonianul Aleksandr Selevko și-a doborât recordul personal la patinaj liber cu șapte puncte și a luat argintul în fața italianului Matteo Rizzo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: patinaj artistic Adam Siao Him Fa