x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cazul Contador: Carnea nu era "dopată"!

Cazul Contador: Carnea nu era "dopată"!

17 Noi 2010   •   17:20
Cazul Contador: Carnea nu era "dopată"!
138041-contador.jpgVeşti proaste pentru Alberto Contador. Inspectorii Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) au făcut un control la măcelăria din localitatea spaniolă Irun, de unde a provenit carnea care ar fi determinat testul antidoping pozitiv în cazul ciclistului iberic.

Potrivit cotidianului El Pais, rezultatele testelor arată că nu s-a găsit nici o urmă de clenbuterol, substanţa regăsită în eşantioanele prelevate de la Contador, la 21 iulie, în timpul Turului Franţei.

În teorie, clenbuterolul poate fi administrat animalelor cu scopul de a le creşte greutatea. În raportul WADA se aminteşte însă şi de un studiu întreprins de Uniunea Europeană în 2008, în cadrul căruia experţii au testat 300.000 de mostre de carne şi nu au găsit posibile urme de clenbuterol decât într-una singură!

Rutierul spaniol, triplu câştigător al "Marii Bucle", în 2007, 2009 şi  2010, a susţinut mereu că este nevinovat şi că prezenţa substanţei interzise a fost cauzată de o contaminare alimentară. Contador a declarat că pe 20 şi 21 iulie 2010 a consumat carne posibil infestată.

Prin intermediul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), WADA a trimis deja rezultatele probelor către federaţia spaniolă, care săptămâna trecută a deschis o ancheta disciplinară în cazul lui Contador.

×
Subiecte în articol: ciclism contador dopaj turul frantei