x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Concursul vieţii!

Concursul vieţii!

de Vlad Ionescu    |    14 Aug 2008   •   00:00
Concursul vieţii!

SCRIMĂ ● Spadasina Ana Maria Brînză a cucerit argintul
Abia a 16-a la Atena, în urmă cu patru ani, sportiva bucureşteancă în vîrstă de 24 de ani a cîştigat ieri titlul de vicecampioană olimpică.  



SCRIMĂ ● Spadasina Ana Maria Brînză a cucerit argintul
Abia a 16-a la Atena, în urmă cu patru ani, sportiva bucureşteancă în vîrstă de 24 de ani a cîştigat ieri titlul de vicecampioană olimpică.   

Ana Maria Brînză a ratat medalia de aur, după ce a fost învinsă în finală, scor 11-15, de germanca Britta Heidemann. Pînă în ultimul act al turneului de la Beijing, sportiva noastră a avut însă un parcurs de excepţie, Brînză depăşindu-le, rînd pe rînd, pe japoneza Megumi Harada (15-9), pe rusoaica Liubov Şutova (15-13) şi, la capătul unei semifinale de infarct, pe unguroaica Ildiko Nebald Mincza (15-14).

SATISFACŢIE. "Am început foarte prost. Nu am avut ce face. Adversara mea s-a luptat ca un băiat. Am făcut tot ce am putut. Sînt fericită însă şi pentru această medalie de argint, pentru că am avut parte de o finală foarte grea, iar din punct de vedere fizic nu am mai avut resurse. Trebuie să recunosc că nemţoaica a fost mai bună ca mine, mai concentrată. Oricum, cred că abia ziua următoare o să realizez ce înseamnă această medalie pentru mine", a spus Brînză. Ultimul act al competiţiei a început cum nu se poate mai prost pentru Brînză, care a fost condusă cu patru tuşe la zero, handicap ce s-a dovedit pînă la urmă insurmontabil. Medalia cîştigată de Ana Maria Brînză este a doua a României de la Beijing, după cea de bronz, cucerită de Mihai Covaliu la sabie.

Sînge şi zodie de campion

Ana Maria Brînză are un palmares impresionant. În afara medaliei de argint cîştigată la Beijing, eleva antrenorului Dan Podeanu a mai cucerit, chiar anul acesta, titlul de vicecampioană europeană la individual şi pe cel de campioană europeană cu echipa, iar în momentul de faţă ocupă locul secund în clasamentul Cupei Mondiale. Brînză, care la 26 noiembrie va împlini 24 de ani, este născută în aceeaşi zi cu Ivan Patzaichin şi cu Francisc Vaştag.

×
Subiecte în articol: jo 2008 brînză