Jurnalul menţionează că Alberto Contador va putea reveni imediat în competiţii, dar adaugă că există posibilitatea ca Agenţia Mondială Antidoping şi Uniunea Ciclistă Internaţională să apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în acest caz, în termen de o lună de la anunţarea deciziei.
Potrivit agenţiei EFE, preşedintele RFEC, Juan Carlos Castano, nu a confirmat informaţiile potrivit cărora Contador a fost achitat, rezumându-se să spună că decizia va fi anunţată marţi, deoarece Comisia de Competiţii mai analizează unele date legate de acest caz.
Alberto Contador a invocat în apărarea sa articolul 296 al regulamentului antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale. El a susţinut, astfel, că nu a fost nici responsabil şi nici nu a dat dovadă de neglijenţă în ceea ce priveşte ingerarea cărnii contaminate cu clenbuterol, substanţă ce figurează pe lista produselor interzise.
Cotidianul Marca scrie că şi atitudinea Agenţiei Mondiale Antidoping în cazul jucătorului de tenis de masă Dmitri Ovtcharov a influenţat decizia comisiei din cadrul RFEC. Agenţia Mondială Antidoping nu a contestat la TAS achitarea lui Ovtcharov, la 15 octombrie 2010, după ce sportivul fusese suspendat de federaţia germană pentru dopaj cu clenbuterol.
Alberto Contador, triplu câştigător al Turului Franţei, fusese suspendat, la 26 ianuarie, pentru un an, de Federaţia Spaniolă de Ciclism. Rutierul spaniol a fost supus unui control antidoping în data de 21 iulie 2010, la Pau, în timpul Turului Franţei. În urma controlului, s-au descoperit în eşantioanele prelevate de la sportiv urme de clenbuterol, un betastimulent pentru funcţia pulmonară, dar care are şi efecte anabolizante. Contador a susţinut să este victima unei contaminări alimentare.
Alberto Contador, în vârstă de 28 de ani, a câştigat Turul Franţei în 2007, 2009 şi 2010. De asemenea, el se numără printre singurii cinci rutieri care au câştigat cele trei mari tururi (Franţa, Italia, Spania).
Citește pe Antena3.ro