x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Contador, Piţurcă pe bicicletă!

Contador, Piţurcă pe bicicletă!

23 Iul 2010   •   00:00



Temutul Col du Tourmalet a fost locul pe care Alberto Contador a demonstrat că este cel mai bun rutier din lume. Spaniolul nici măcar nu a forţat, preferând să-I dea ocazia lui Andy Schleck să se bucure de victoria de etapă.

Cu trei etape înainte de final, ciclistul de la Astana are un avans de numai 8 secunde în clasamentul general. Suficient pentru ca el să câştige pentru a treia oară Turul Franţei în ultimii patru ani. "M-am simţit bine pe Col du Tourmalet. Andy Schleck a fost foarte puternic, a încercat tot timpul să atace. Eu m-am concentrat numai pe situaţia din clasamentul general. Nu m-a interesat victoria de etapă. Am făcut un pas important spre victorie, dar încă suntem foarte apropiaţi", a spus Contador.

Etapa de ieri, desfăşurată între Pau şI Col du Tourmalet, a fost ideală pentru Alberto Contador, un rutier recunoscut pentru stilul său defensiv. Cum e Victor Piţurcă la fotbal, aşa e spaniolul de la Astana în ciclism. Câştigă mereu la limită şI nu atacă niciodată mai mult decât trebuie! O demonstrează trecutul său. În 2007, atunci când a triumfat pentru prima oară în Turul Franţei, a avut un avans de numai 23 de secunde în faţa lui Cadel Evans, ocupantul locului secund în clasamentul general. În 2008 nu a participat la Marea Buclă deoarece echipa sa a fost suspendată un an din Le Tour în urma scandalului provocat de doparea lui Alexandre Vinokourov. Dar asta nu înseamnă că Alberto Contador a stat degeaba. El a câştigat Turul Italiei fără să se impună în vreo etapă. Acum are ocazia să cucerească Marea Buclă în acelaşI stil.

Că Alberto Contador este un rutier defensiv s-a văzut şI în Le Tour 2010. El a atacat o singură dată, în etapa a 15-a, pe Port de Bales, exact în momentul în care lui Andy Schleck, pe atunci îmbrăcat în tricoul galben, îi căzuse lanţul de la bicicletă. A fost momentul în urma căruia ibericul a devenit liderul clasamentului general. Multă lume este de părere că rutierul de la Astana nu mai are puterea de anul trecut. "Unii spun că nu am mai avut aceeaşI superioritate, dar eu m-am simţit bine. A depins foarte mult de situaţia din clasamentul general. Anul acesta nu a mai trebuit să atac aşa de mult şI n-am făcut altceva decât să-mi apăr avantajul", este părerea ibericului, care glumeşte şI spune că stilul său mai defensiv trebuie pus pe seama faptului că a îmbătrânit. Doar se alintă! N-a împlinit nici măcar 28 de ani.

Oamenii de la Astana sunt încrezători în Contador şI au pus deja şampania la gheaţă pentru petrecerea de la Paris. Spaniolul ar putea pierde tricoul galben doar în cazul în care mâine, pe contratimpul individual dintre Bordeaux şI Pauillac, va avea ghinionul unui accident. Mecanicii săI îşI fac cruce şI se roagă să nu se întoarcă roata. Le este frică cel mai tare ca ibericului să nu-I cadă lanţul, aşa cum a păţit Schleck. "Pot pierde tricoul galben în orice moment. Pe Col du Tourmalet am făcut un pas important spre victoria finală, dar trebuie să fiu foarte atent la contratimpul individual din penultima etapă. Andy Schleck poate întoarce situaţia deoarece avantajul meu este foarte mic", avertizează purtătorul tricoului galben.

×
Subiecte în articol: turul frantei