x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Contador şi Pirineii

Contador şi Pirineii

de Sorin Anghel    |    18 Iul 2010   •   00:00
Contador şi Pirineii
Sursa foto: /Reuters

Corespondenţă din Revel - Franţa



De astăzi şi până joi, Turul Franţei se mută în Pirinei. La graniţa cu Spania, Alberto este ca la el acasă. Rutierul de la Astana se arată foarte încrezător înaintea celor mai dificile căţărări din Le Tour 2010. Iată cum vede ibericul următoarele patru etape:

azi, 18 iulie - etapa a 14-a - Revel - Ax 3 Domaines - 184,5 km
"Prima căţărare, Port de Palhieres, este foarte grea. Sunt multe pante abrupte. Urmează apoi o coborâre rapidă înainte de a urca la Ax 3 Domaines, unde ne aşteaptă încă o urcare scurtă, dar grea. Diferenţele dintre urcare şi coborâre vor fi foarte importante".

mâine, 19 iulie - etapa a 15-a - Pamiers - Bagneres-de-Luchon - 187,5 km
"Port de Bales este o căţărare lungă şi foarte grea. Coborârea spre sosire este dificilă. Această etapă este ca cea dintre Station des Rousses şi Morzine-Avoriaz, când am urcat pe Col de la Madeleine. Aici vor fi atacuri din partea rutierilor care vor să câştige".

marţi, 20 iulie - etapa a 16-a - Bagneres-de-Luchon - Pau - 199,5 km
"Va fi o zi dificilă, pentru că începe cu urcarea la Col du Peyresourde şi apoi trebuie să depăşim Col du Tourmalet şi Col d'Aubisque. După aceste căţărări vor mai fi 60 de kilometric până la sosire, aşa că trebuie să văd ce fac şi ceilalţi rutieri".

joi, 22 iulie - etapa a 17-a - Pau - Col du Tourmalet - 174 km

"În sfârşit, avem sosirea la Col du Tourmalet, dar să nu uităm că în aceeaşi zi mai avem Col du Marie Blanque şi Col du Soulor. Nu ştiu ce voi face. Trebuie să văd care va fi situaţia în clasamentul general atunci. Sper să nu prind o zi proastă în Pirinei pentru că asta ar însemna să-mi asum riscuri mari. Acesta este cel mai mare pericol".

×
Subiecte în articol: turul frantei