x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cristian Tudor Popescu despre victoria Simonei Halep: "Mă duc la doctor acum să văd cu câţi ani am îmbătrânit în setul doi"

Cristian Tudor Popescu despre victoria Simonei Halep: "Mă duc la doctor acum să văd cu câţi ani am îmbătrânit în setul doi"

07 Iun 2017   •   18:20
Cristian Tudor Popescu despre victoria Simonei Halep: "Mă duc la doctor acum să văd cu câţi ani am îmbătrânit în setul doi"

Simona Halep (25 de ani, 4 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a trecut de Elina Svitolina (22 de ani, 6 WTA) în urma unui meci dramatic, scor 3-6, 7-6, 6-0.

Mă duc la doctor acum să văd cu câţi ani am îmbătrânit în setul doi, a declarat Cristian Tudor Popescu, după victoria care a dus-o pe Simona Halep în semifinale la Roland Garros.

 

„Nu i-a transmis adversarei niciun moment că îi e frică. Tot timpul i-a transmis: Încă nu m-ai bătut. 6 -0 are legătură cu mentalul.

Uitaţi-vă la Simona după ultima minge, nu s-a dat peste cap, nu s-a tăvălit, cum ar fi fost normal după aşa victorie uimitoare, a rămas la fel de adunată până la sfârşit.

Mă bazez pe mentalul Simonei. Din nou mentalul a fost cel care a dus-o pe Simona spre victorie. Îi urmăream ochii, figura, să văd dacă se clinteşte ceva acolo din ce ştiu eu, nu se clintea nimic, nu am crezut niciun moment că va pierde, chiar şi la minge de meci, cum a avut Svitolina.

Svitolina e o jucătoare excepţională, e o jucătoare cu lovituri fabuloase. Loveşte plat, tare, toate loviturile sunt decisive, te supune unui stres înfiorător, tot timpul presiune. Asta s-a întâmplat în primul set.

Pur şi simplu s-a urcat pe Simona, cu jocul ăsta foarte agresiv, năprasnic, a ajuns la 5-0 pe merit, juca extraordinar. Pe urmă, Simona şi-a dat seama că trebuie să revină şi să reziste, să ridice mai mult mingea, să prelungească schimburile, să varieze jocul.

E prima dată în 5 - 6 ani când o văd pe Simona punând o scurtă perfectă de dincolo de linia de fund din schimb tare. Asta este imaginea în exterior a unui metal perfect”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

×
Subiecte în articol: cristian tudor popescu Simona Halep