x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi De la Vancouver la Caraş-Severin

De la Vancouver la Caraş-Severin

12 Mar 2010   •   00:00

Muntele Mic va fi în acest sfârşit de săp­tămână asaltat de fanii sporturilor de iarnă. Ciprian Gaica, preşedintele asociaţiei sportive "Extrem Muntele Mic", s-a gândit să mai ofere o şansă împă­ti­mi­ţilor de ski, snowboard şi snowmobile cross.

Gaica a pus la cale o colaborare cu Division Snowboard Club, salvamontişti, auto­rităţi publice locale şi judeţene pentru organizarea concursului "Cai vs O­a­meni putere la Muntele Mic". Probe de snowmobile cross vor avea loc astăzi în zona Stâna, la cota 1.500 m şi mâine pe pârtia Muntele Mic la cota 1.700, unde se va desfăşura şi proba de ski cross.

Pentru proba de freestyle de la cota 1.600 va fi instalată şi o trambulină, aterizarea fă­cându-se pe o saltea gonflabilă de 9 m. Ski-ul şi snowboard-ul cross sunt sporturi care atrag tot mai mulţi tineri, având avantajul de a oferi o atmosferă de concurs reală, pentru că startul va fi luat de patru concurenţi simultan, primii doi calificându-se mai departe. "În România, aceste sporturi sunt foarte puţin dezvol­ta­te şi, fără implicarea cluburilor din ţară în organizarea de astfel de evenimente, aceste concursuri vor dispărea", a precizat Gaica, dorind prin demersul său să promoveze staţiunea. (A.M.)

×
Subiecte în articol: jurnalul de schi