x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie uriașă pentru Djokovic: l-a învins pe Alcaraz după un meci de aproape patru ore în finala de la Cincinnati

Victorie uriașă pentru Djokovic: l-a învins pe Alcaraz după un meci de aproape patru ore în finala de la Cincinnati

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2023   •   07:46
Victorie uriașă pentru Djokovic: l-a învins pe Alcaraz după un meci de aproape patru ore în finala de la Cincinnati
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a salvat o minge de meci și a rezistat căldurii sufocante pentru a-l învinge pe numărul unu mondial, spaniolul Carlos Alcaraz, în poate cel mai disputat meci al anului, finala maraton de aproape 4 ore de la Mastersul de la Cincinnati.

Sârbul s-a impus în tiebreak, în set decisiv, la capătul a 3 ore și 50 de minute de joc, cu 5-7, 7-6(7), 7-6(4) și a câștigat duminică Openul de la Cincinnati, după un meci ce va intra cu siguranță în istoria confruntării generaționale a celor doi.

Djokovic a răzbunat astfel înfrângerea suferită în fața tânărului spaniol în finala de luna trecută de la Wimbledon.

"Atât de multe sunt de spus și am atât de puțină energie", a declarat Djokovic după ce a primit pentru a treia oară titlu la Cincinnati Open.

"A fost un roller coaster și, cu siguranță, unul dintre cele mai grele și mai interesante meciuri la care am luat parte vreodată în orice turneu.

"M-am simțit ca într-o finală de Grand Slam, chiar mai mult decât atât, ca să fiu sincer".

Sârbul a șchiopătat și a suferit vizibil din cauza umidității ridicate, pe finalul primului set, abia mișcându-se și cedându-i lui Alcaraz primul act.

Spaniolul a fost apoi în avans, cu 4-2, în setul al doilea, și se părea că e pe cale să obțină a treia victorie în confruntările directe, în timp ce adversarul său în vârstă de 36 de ani părea puternic afectat de căldura mare din Ohio.

Alcaraz a servit însă slab, la 4-3, la care a adăugat și patru greșeli neforțate și la readus în joc pe numărul doi mondial.

În tiebreak-ul setului doi, Djokovic a salvat un punct de meci și de titlu și a dus partida în set decisiv, după ce a câștigat un raliu de 25 de lovituri.

În timpul pauzei de dinaintea setului al treilea, Alcaraz, vizibil afectat emoțional, și-a lovit mâna dreaptă de recipientul de plastic pentru băuturi de lângă scaunul său, necesitând un time-out medical pentru a-și bandaja degetul.

În setul decisiv, Djokovic a făcut break pentru un avantaj de 5-3 și a irosit două mingi de meci în game-ul următor.

Drama a continuat când Djokovic și-a cedat serviciul, pentru 5-5, iar jucătorii au ajuns în cele din urmă la un alt tiebreak, pe care Djokovic l-a câștigat la a cincea minge de meci a competiției.

"Îmi va fi greu să vorbesc acum, dar am încercat să fac tot ce pot", a declarat Alcaraz.

"Vreau să îl felicit încă o dată pe Novak. Este uimitor să joc împotriva ta, să împart terenul cu tine, să învăț de la tine. Acest meci a fost foarte strâns, dar am învățat multe".

Victoria i-a adus lui Djokovic cel de-al 95-lea titlu din carieră și al 39-lea trofeu de Masters 1000.

Turneul a fost primul pe care Djokovic l-a disputat pe pământ american în ultimii doi ani, după ce i s-a interzis intrarea în țară pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

El va încerca să adauge un al 24-lea trofeu de Grand Slam la colecția sa la următorul US Open, care se va desfășura în perioada 28 august-10 septembrie.

"Fiecare dintre meciurile noastre e de lungă durată", i-a spus Djokovic lui Alcaraz. Cei doi sunt acum la egalitate, 2-2 în confruntările directe.

"Sperăm să jucăm peste câteva săptămâni la New York", a mai spus sârbul.

"Ar fi frumos pentru public, nu știu dacă și pentru mine".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: djokovic Alcaraz