x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa ciclistului mort în Turul Italiei s-a retras din cursă

Echipa ciclistului mort în Turul Italiei s-a retras din cursă

11 Mai 2011   •   11:12
Echipa ciclistului mort în Turul Italiei s-a retras din cursă
Sursa foto: /Reuters

Echipa Leopard Trek şi-a anunţat retragerea din Turul Italiei, a doua zi după decesul lui Wouter Weylandt, care şi-a pierdut viaţa ca urmare a unei căzături, luni, pe coborârea din Passo del Bocco.

"Rutierii Leopard Trek doresc să vă transmită că vor părăsi Turul Italiei începând de marţi seară, ca urmare a tragicului accident al coechipierului şi prietenului lor Wouter Weylandt. Respectăm mult Turul Italiei şi ciclismul, dar nu mai putem continua în aceste circumstanţe. Suntem profesionişti, dar credem că trebuie să facem acest lucru", se arată într-un comunicat al echipei, semnat de căitanul Fabian Wegmann.

"Decizia a fost a lor şi noi o susţinem", a declarat managerul Brian Nygaard, care a mulţumit tuturor celor care i-au susţinut după decesul lui Wouter Weylandt.

Rutierul belgian Wouter Weylandt, în vârstă de 26 de ani, a murit luni, fiind victima unei căzături în etapa a treia a Turului Italiei. Weylandt a căzut în coborîrea din Passo del Bocco, după ce a pierdut controlul asupra bicicletei, s-a izbit de un zid şi a suferit mai multe răni, între care una la baza craniului.

Ieri, etapa a IV-a din Turul Italiei, care s-a desfăşurat pe distanţa de 216 kilometri, între oraşele Genova şi Livorno, a fost neutralizată în urma decesului ciclistului belgian al echipei Leopard. Valoarea premiilor acordate pentru această etapă va fi donată familiei rutierului belgian, a declarat directorul Turului Italiei, Angelo Zomegnan.

×