x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Elena Zaharia, vicecampioană mondială la mondialul de tenis de masă

Elena Zaharia, vicecampioană mondială la mondialul de tenis de masă

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   19:57
Elena Zaharia, vicecampioană mondială la mondialul de tenis de masă
Sursa foto: Facebook/ Federația Română de Tenis de Masă

Elena Zaharia a devenit duminică vicecampioană mondială în proba de simplu feminin U19 la Campionatul Mondial de Juniori 2023 la tenis de masă. Performanța sa reprezintă un moment de referință pentru România, fiind cea mai bună clasare din istoria țării la acest nivel.

Aceasta a fost prima finală de simplu disputată de Elena Zaharia în cadrul unui Campionat Mondial de juniori, consolidându-și poziția de a doua sportivă a lumii în această categorie. La evenimentul desfășurat în Slovenia, Zaharia a înregistrat o serie impresionantă de patru victorii împotriva unor adversare valoroase, ajungând astfel în finală unde a concurat pentru titlul mondial.

În confruntarea din finală, Elena Zaharia s-a întâlnit cu Kuai Man din China, principala favorită a probei, deja medaliată la nivel de seniori. Cu toate eforturile depuse, finala s-a încheiat cu scorul de 0-4 în favoarea lui Kuai Man (3-11, 11-13, 5-11, 5-11), aducându-i sportivei române medalia de argint.

Aceasta este a doua medalie importantă obținută de Elena Zaharia la această ediție a Campionatului Mondial, după bronzul câștigat în competiția pe echipe U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu și Alesia Sferlea.

(sursa: Mediafax)

×