x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Etapa a patra din Turul Italiei va fi neutralizată

Etapa a patra din Turul Italiei va fi neutralizată

10 Mai 2011   •   13:11
Etapa a patra din Turul Italiei va fi neutralizată
Sursa foto: /Reuters

Organizatorii Turului Italiei au anunţat că etapa a IV-a, care va avea loc azi pe distanţa a 216 kilometri, între oraşele Genova şi Livorno, va fi neutralizată în urma decesului ciclistului belgian al echipei Leopard, Wouter Weylandt.

Înainte de plecarea de la Genova se va ţine un minut de reculegere în memoria sportivului belgian, iar pe parcursul etapei rutierii vor pedala în pluton şi nimeni nu va ataca şi nu va mări ritmul. Restul cicliştilor echipei Leopard rămaşi în cursă vor trece primii linia de sosire la finalul etapei.

Această formă de omagiu a fost folosită şi în Turul Franţei din 1995 în memoria rutierului italian Fabio Casartelli, decedat în urma unui accident pe coborârea de la Portet d'Aspet.

Startul în etapa a IV-a a Turului Italiei era programat la ora 12.40, iar sosirea este estimată la 18.20.

Rutierul belgian Wouter Weylandt (Leopard), în vârstă de 26 de ani, victima unei căzături, luni, în etapa a treia a Turului Italiei, a încetat din viaţă. Weylandt, care a pierdut mult sânge, a căzut în coborârea din Passo del Bocco. După ce a pierdut controlul asupra bicicletei, el s-a izbit de un zid şi a suferit mai multe răni, între care una la baza craniului.

×