x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Froome a coborât în galben din Pirinei

Froome a coborât în galben din Pirinei

de Sorin Anghel    |    07 Iul 2013   •   20:40
Froome a coborât în galben din Pirinei
Rutierul de la Sky are un avans de un minut şI 25 de secunde faţă de Alejandro Valverde, ocupantul locului al doilea.

În doar două zile, caravana Marii Bucle a străbătut Pirinei şI s-a întors din nou la câmpie. A fost suficient însă pentru ca britanicul Christopher Froome să obţină tricoul galben şi să devină pricipalul favorit la câştigarea ediţiei cu numărul 100 a Turului Franţei.

Rutierul de la Sky s-a impus sâmbătă, în etapa a 8-a, desfăşurată de la Castres până la Ax 3 Domaines, şi a devenit liderul clasamentului general. Victoria sa a fost cât se poate de clară şi i-a făcut pe mulţi să creadă că lui Alberto Contador îi va fi foarte greu să mai îmbrace tricoul galben în acest an. Etapa de ieri a demonstrat că situaţia nu este departe de adevăr. Christopher Froome a fost abandonat de către coechipierii săi încă de la primele căţărări, astfel că britanicul a ajuns să pedaleze în acelaşi pluton cu echipele lui Alejandro Valverde şi Alberto Contador, singurii oameni care mai ai vreo şansă de a-l deranja în Turul Franţei. Rutierul de la Sky părea victimă sigură, numai că “alianţa spaniolă” nu a fost prea spornică pe durata traseului dintre Saint – Girons şi Bagneres-de-Bigorre. Singurul care l-a sâcâit, fără succes, pe britanic a fost columbianul Rojas Quintana, purtătorul tricoului alb. În cele din urmă, toţi greii din Marea Buclă au trecut linia de sosire în acelaşi timp, astfel că Froome a rămas cu tricoul galben. Alejandro Valverde este al doilea în clasamentul general, având o întârziere de un minut şi 25 de secunde. Alberto Contador este pe locul şanse, la un minut şi 51 de secunde de lider. Cursa de ieri a fost câştigată de către irlandezul Daniel Martin. Rutierul de la Garmin a evadat pe ultima bucată a traseului alături de Jakob Fuglsang, de la Astana, reuşind să-l învingă pe danez în urma sprintului din finalul cursei. Al treilea a sosit polonezul Michal Kwiatkowski, cel care încearcă să se întoarcă în fruntea clasamentului rutierilor Under 25. Tricoul alb a rămas totuşi la Quintana, la fel cum s-a întâmplat şi cu cel verde, pe care îl va purta mâine tot Peter Sagan. După ce a fost la egalitate de puncte cu Froome în clasamentul căţărătorilor, Pierre Roland a preluat de ieri conducerea, urmând să defileze mai departe în tricoul alb cu buline roşii.

Rutierii prezenţi în Marea Buclă au fost de acord ca toţi banii rezultaţi din premiile puse la dispoziţie de către organizatori în etapa de ieri să fie donaţi localnicilor din Pirinei, care luna trecută au avut parte de inundaţii. Astăzi este zi de pauză în Turul Franţei.


×
Subiecte în articol: turul frantei 2013 froome pirinei