x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Furnica este albă! Se deschide Carpul!

Furnica este albă! Se deschide Carpul!

de Sorin Anghel    |    08 Feb 2012   •   21:00
Furnica este albă! Se deschide Carpul!

Pentru prima oara in acest sezon, turistii care vor merge la Sinaia in week-end-ul ce urmeaza nu se vor putea plange de lipsa de zapada. Ninsorile s-au oprit, vantul parca si-a luat si el o pauza, astfel ca toate partiile din Masivul Furnica sunt practicabile in aceasta perioada.

'Se poate schia de la Cota 2.000, pe Drumul de Vara si Partia Noua, pana la Sinaia. Este un traseu spectaculos, de cativa kilometri. Ambele partii sunt amenajate si balizate corespunzator. Deocamdata, Valea lui Carp este inchisa, din cauza faptului ca se pot produce avalanse. Noi am anuntat acest lucru, am pus indicatoare, dar tot au fost turisti care au coborat pe acea partie. Cred ca in cateva zile se va putea schia in siguranta si acolo, dar deocamdata noi nu le recomandam turistilor sa schieze pe Valea lui Carp. In Valea Dorului, stratul de zapada ajunge la doi metri. Nici nu se mai vad parazapezile. Acum avem cea mai buna zapada, sunt cele mai bune conditii de schi si snowboarding din acest sezon', a declarat Nae Cojanu, seful salvamontistilor din Sinaia. Turistii care vor sa schieze folosind telecabinele, tele­scaunul care urca de la Cota 1.400 si telescaunul din Valea Dorului isi pot cumpara un ski-pass pentru o zi, la pretul de 143 de lei. Pentru telegondola si telescaunul din Valea Soarelui, ski-pass-ul costa 120 de lei. Www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Sinaia.

Dupa ce administratia partiei din Busteni a redus preturile cu 50%, de la 250 de lei la 125 de lei ziua de schi, acum a venit randul celor de la Azuga sa scada tarifele. 'Preturile sunt dictate de Poiana Brasov', a marturisit Vasile Richea, administratorul domeniului schiabil din Azuga. O zi de schi in statiunea prahoveana costa acum 125 de lei. Nu mai exista diferente intre zilele lucratoare si week-end. Pentru copii, pretul este de 80 de lei. De asemenea au fost introduse si cartele pentru trei ore (80 lei pentru adulti, 50 de lei pentru copii) sI 4 ore (90 de lei pentru adulti, 55 de lei pentru copii). Cele mai spectaculoase reduceri sunt la cartele cu puncte. O cartela pentru 40 de urcari cu telegondola costa acum 470 de lei. Pretul initial a fost de 580 de lei. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Azuga. Poiana Brasov va fi para­lizata in acest week-end din cauza unui concurs de schi alpin care va avea loc pe partiile Sulinar si Subteleferic. www.jurnalul.ro transmite imagini live din Poiana Brasov.

×
Subiecte în articol: schi sporturi