x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului Transylvania Open 2023

Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului Transylvania Open 2023

de Vali Deaconescu    |    22 Oct 2023   •   10:40
Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului Transylvania Open 2023
Sursa foto: HEPTA

Românca Gabriela Ruse s-a calificat în finala turneului Transylvania Open, un turneu WTA 250, desfășurat la BT Arena din Cluj-Napoca. Ruse și-a învins adversara spaniolă, Rebeka Masarova, clasată ca a patra favorită, într-un meci spectaculos cu scorul de 6-1, 6-4.

Gabriela Ruse, în vârstă de 25 de ani și aflată pe locul 188 în clasamentul mondial WTA, a primit un wild card pentru a participa la acest eveniment și a reușit să se impună în fața Masarova după o luptă care a durat o oră și 21 de minute. Rebeka Masarova, în vârstă de 24 de ani și clasată pe locul 67 în ierarhia WTA, a fost în dificultate în setul secund, fiind condusă cu 5-2, însă a revenit și a avut o minge pentru a egala scorul la 5-5. Cu toate acestea, Ruse a reușit să câștige setul cu scorul de 6-4.

Aceasta este a treia finală WTA din cariera lui Gabriela Ruse, după cele două finale consecutive din 2021, în care a obținut un titlu la Hamburg și a suferit o înfrângere în ultimul act la Palermo. De-a lungul competiției, Masarova a trecut de două românce, Miriam Bulgaru în optimi și Ana Bogdan în sferturi.

În finală, Gabriela Ruse se va confrunta cu germanca Tamara Korpatsch, care a reușit să se impună în prima semifinală împotriva compatrioatei sale Eva Lys, cu scorul de 6-4, 6-3.

Cu această victorie, Gabriela Ruse și-a asigurat un cec în valoare de 20.226 de dolari și a obținut 180 de puncte în clasamentul WTA.

×
Subiecte în articol: gabriela ruse Transylvania Open 2023