x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gabriela Ruse și Marta Kostyuk se opresc în semifinale la Australian Open

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk se opresc în semifinale la Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2023   •   07:37
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk se opresc în semifinale la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Gabriela Ruse și Marta kostyuk au fost învinse joi noaptea la Australian Open, în semifinala probei de dublu feminin, părăsind astfel competiția. Cele două au pierdut în două seturi în fața principalelor favorite de la Melbourne, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, din Republica Cehă.

Meciul a durat o oră și 22 de minute și s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-2, după o partidă mai disputată decât o arată scorul, dar care a fost totuși dominată de capii de serie numărul 1.

Echilibrul primului set s-a rupt la 3-2 pentru sportivele cehe, după ce anterior Ruse și Kostyuk irosiseră o minge de break. În game-ul 6, perechea româno-ucraineeană a servit și a fost nevoită să revină de la 0-40, având avantaj de 3 ori. În cele din urmă au cedat game-ul, la fel ca și pe următoarele două, pierzând setul cu 6-2.

Al doilea act a avut un scenariu diferit, Ruse și Kostyuk pierzând la mare luptă primul game pe propriul serviciu. Krejcikova și Siniakova au mai făcut un break și au dus scorul la 5-1.

Singurul break din meci al lui Ruse și Kostyuk a venit pentru un 5-2 ce putea reechilibra jocul, însă sportivele cehe au returnat bine în game-ul imediat următor și au închis meciul cu 6-2, 6-2.

În finală, Krejcikova și Siniakova le vor întâlni pe japonezele Shuko Aoyama și Ena Shibahara, favorite numărul 10 ale probei, care le-au eliminat tot joi noaptea pe favoritele numărul 2, americanele Coco Gauff și Jessica Pegula.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk vor fi recompensate pentru performanța lor de a fi ajuns în semifinalele probei cu un premiu în bani de 144.900 dolari și 780 puncte WTA în clasamentul de dublu feminin.

Finala se joacă duminică dimineața de la ora 6.00, ora României.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela ruse Marta Kostyuk