x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi "Gladiatorul" Renshaw, out!

"Gladiatorul" Renshaw, out!

de Sorin Anghel    |    16 Iul 2010   •   00:00
"Gladiatorul" Renshaw, out!
Sursa foto: /AFP

Corespondenţă din Bourg-de-Peage - Franţa



Australianul Mark Renshaw, de la HTC Columbia, a fost exclus din Turul Franţei după ce l-a lovit cu capul pe americanul Tyler Farrar cu 400 de metri înainte de linia de sosire. "Renshaw a fost descalificat imediat şi am decis să-l excludem din Turul Franţei. Am văzut o singură dată imaginile şi ne-am convins. Suntem la o întrecere de ciclism, nu într-o arenă de gladiatori", a declarat Jean-Francois Pescheux, şeful arbitrilor din Marea Buclă.

Farrar, care juca acolo rolul de "iepure" pentru colegul său de la Garmin, Julian Dean, s-a arătat norocos că nu a căzut în urma celor trei lovituri primite din partea rutierului din Australia. "Nu poţi face aşa ceva. Trebuie să-l lăsăm pe cel mai rapid să câştige. Desigur, sunt supărat, dar am avut noroc că nu m-am accidentat. Ar trebui să existe mai mult respect", s-a plâns Farrar.

Normal, Mark Cavendish, cel care a profitat de loviturile cu capul ale coechipierului său, vede altfel problema. "Nu ştiu de ce s-a luat o astfel de hotărâre. Nimănui din echipă nu-i vine să creadă aşa ceva. Vrem să vedem şi noi ce s-a întâmplat. Sunt foarte supărat!", a spus britanicul, care îl acuză pe Farrar că a fost cel care a provocat incidentul prin faptul că i-a băgat cotul în faţă coechipierului său. Reinshaw susţine acelaşi lucru: "Eram în linie dreaptă şi am fost blocat. A fost singura soluţie pe care o aveam!".


×
Subiecte în articol: turul frantei