x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbal: Delegaţia României, blocată în Germania

Handbal: Delegaţia României, blocată în Germania

02 Dec 2010   •   14:21
Handbal: Delegaţia României, blocată în Germania
Sursa foto: /Intact Images

140671-20081009160552001.jpgNaţionala de handbal feminin a României, care trebuia să revină cu avionul în România după meciurile amicale susţinute în Germania, este blocată din cauza vremii nefavorabile, cursele aviatice fiind anulate cel puţin până în această seară.

"Aici e iarnă adevărată, nu glumă! Trebuia să plecăm la ora 9.00 în această dimineaţă, via Paris, dar avioanele nu se pot ridica din cauza gheţii, care se formează. Au anulat zborul, iar acum tot ce ştim e că mai avem o variantă deseară, la ora 19:00, cu escală la Praga. De acolo, vom vedea la ce oră putem zbura spre ţară, probabil vom ajunge doar târziu acasă, la noapte", a declarat pentru agenţia Mediafax antrenorul echipei naţionale, Radu Voina.

Handbalistele naţionalei ţării noastre au susţinut patru meciuri amicale în ultima săptămână, două la turneul de la Paris (29-25 cu Croaţia şi 32-26 în finala cu Suedia), iar alte două în Germania, cu echipa ţării gazdă (27-31 în primul, respectiv 31-30, în cel de-al doilea).

"Au fost meciuri utile pentru noi, ultimele teste înaintea plecării la Europene. Sigur că sunt importante şi rezultatele, dar nu cele mai importante. Ne-am propus şi am reuşit să nu avem accidentări în lot, iar acest lucru contează cel mai mult. Am avut şi acea înfrângere în primul meci cu Germania, care nu a fost un meci rău, dar era de aşteptat să intervină şi oboseala, auto-apărarea. Al doilea meci l-am condus de la un capăt la altul şi pot spune că suntem mulţumiţi de aceste teste", a explicat Radu Voina.

După revenirea în ţară, jucătoarele vor avea două zile libere, urmând ca duminică să participe la conferinţa de presă oficială dinaintea plecării spre CE din Danemarca şi Norvegia, de la 6 decembrie.

×