x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbal feminin. România a învins Grecia și s-a calificat la Campionatul European

Handbal feminin. România a învins Grecia și s-a calificat la Campionatul European

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2024   •   21:18
Handbal feminin. România a învins Grecia și s-a calificat la Campionatul European
Sursa foto: Antena Sport

Echipa națională de handbal feminin a României a câștigat ultimul meci al Grupei 1 din preliminariile de calificare la Campionatul European.

Tricolorele au învins Grecia cu 31-24 (14-14), într-un meci jucat la Buzău. România câștigă astfel grupa cu 12 puncte, cu 6 victori din 6 posibile.

Câștigătoare a grupei, încă dinainte de acest meci, România a abordat puțin mai relaxată prima parte a meciului, pauza consemnând un rezultat de egalitate puțin scontat.

Fără câteva titulare de bază, Florentin Pera a apelat la garnitura tânără, condusă din teren de Ștefania Stoica, golghetera echipei și a meciului, cu 7 reușite.

După pauză, tricolorele au călcat puțin accelerația și s-au despruns chiar la 10 goluri, cu un itermediar de 10-1, de la 19-18 la 29-19.

Dintre jucătoarele care au evoluat duminică, doar Bazaliu și Roșu nu au reușit să-și pună numele pe lista marcatoarelor.

Campionatul European, ediţia 2024, va fi prima care va alinia la start 24 de echipe. Competiția va avea loc în Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie 2024.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: handbal campionat european