x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ion Țiriac anunță un nou turneu de tenis WTA la București

Ion Țiriac anunță un nou turneu de tenis WTA la București

03 Aug 2022   •   18:25
Ion Țiriac anunță un nou turneu de tenis WTA la București

Un nou turneu de tenis WTA va fi organizat la București în perioada 10-18 septembrie 2022, anunță Ion Țiriac. Acesta se va desfășura la la Centrul Naţional de Tenis.

''Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei. Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc'', a explicat fostul tenisman.

Fundația Țiriac a cumărat licența de organizare a competiției. 
Turneul WTA 125 de la Bucureşti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare şi un tablou de dublu cu 8 echipe. Premiile totale vor fi în valoare de 115.000 de dolari şi 160 de puncte WTA pentru campioană. Costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro.

''În ultimele sezoane, România a fost un susţinător puternic al tenisului feminin şi al Hologic WTA Tour şi sunt încântat să văd că această tradiţie frumoasă continuă şi în 2022, odată cu anunţarea competiţiei Ţiriac Foundation Trophy'', a spus Melissa Pine, vicepreşedinte WTA 125.

Meciurile de calificări pentru tabloul de simplu vor avea loc pe 10 - 11 septembrie, iar cele de pe tabloul principal pe 12 septembrie. Semifinalele şi finala se vor desfăşura pe 17 - 18 septembrie.

Biletele vor fi puse în vânzare de cFRF la sfârşitul lunii august. 

×
Subiecte în articol: tenis ion tiriac wta