x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Irina Begu, eliminată de la Roland Garros

Irina Begu, eliminată de la Roland Garros

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2023   •   08:00
Irina Begu, eliminată de la Roland Garros
Sursa foto: Hepta

Irina Begu, ultima sportivă din România rămasă în competiția feminină de simplu de la Roland Garros, a părăsit vineri competiția, după ce a fost învinsă în două seturi de sportiva cehă Karolina Muchova (43 WTA), în turul 3 al turneului parizian.

 

Meciul a durat puțin peste o oră și jumătate și s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-2.

Primul set a fost mai echilibrat cu o singură minge de break, salvată de Begu, până la scorul de 4-3. În game-ul 8, românca a cedat presiunii la retur pusă de mai tânăra sa adversară, și după ce a salvat 3 mingi de break, a cedat serviciul pentru un 5-3, dublat de Muchova cu game-ul pe propriul serviciu.

În debutul setului secund, Begu a început mai greu, câștigând cu dificultate primul game, după alte 3 mingi de break salvate. A fost dealtfel singurul game câștigat la serviciu, în acest set, de româncă, cel de al doilea fiind un break, inutil însă, în contextul în care Muchova a reușit la rândul ei să câștige 3 game-uri contra serviciu.

Pentru prezența în turul 3 la Roland Garros, Irina Begu va fi recompensată cu 142.000 euro și 130 de puncte WTA. Performanța de pe zgura franceză îi va aduce cel mai probabil o coborâre de câteva locuri în clasamentul mondial, în funcție și de rezultatele câtorva dintre urmăritoarele rămase în concurs, printre care chiar Muchova, alături de Bianca Andreescu, Sloane Stephens, Elisabetta Cocciaretto sau Lesia Tsurenko.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Roland Garros Irina Begu